E. Žiobienė apie vaizdo įrašą, kuriame matyti iš mamos jėga paimamas vaikas: tai yra tikrai blogai | Diena.lt

E. ŽIOBIENĖ APIE VAIZDO ĮRAŠĄ, KURIAME MATYTI IŠ MAMOS JĖGA PAIMAMAS VAIKAS: TAI YRA TIKRAI BLOGAI

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė pripažįsta, kad šią savaitę viešojoje erdvėje pasklidęs vaizdo įrašas, kuriame matomas jėga iš mamos paimamas vaikas, rodo blogą institucijų darbo pavyzdį.

„Tai yra tikrai blogai, tikrai blogai. Tai turi būti įvertinta ir turi būti akivaizdžios pamokos ateičiai – turime turėti supratimą, turime pamatyti, kokius algoritmus turi institucijos ir kaip jos veikia“, – ketvirtadienį kalbėdama Seime teigė E. Žiobienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad vaiko paėmimas iš šeimos yra kraštutinė priemonė, įmanoma tik po teismo sprendimo. Jis, kaip pažymėjo inspektorė, galimas išskirtiniais atvejais.

„Tai yra galima tik tada, kai kyla grėsmė vaiko sveikatai, gyvybei ar saugumui“, – akcentavo E. Žiobienė.

 

 

Pirmadienį viešojoje erdvėje ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip vaiko teisių apsaugos darbuotojai iš mamos paima vaiką. Vaikas, plėšiamas iš mamos glėbio, verkė ir rėkė, darbuotojai jį ramino, teigdami, kad „tavo mamytė niekur nedingo“. Mama prašė pareigūnų ir vaiko teisių apsaugos darbuotojų neimti jos vaiko.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė dėl pirmadienį socialiniuose tinkluose pasirodžiusio vaizdo įrašo pradėjo tyrimą.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės teigimu, socialiniuose tinkluose išplitęs vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip mažametis paimamas iš mamos, yra tik dalis proceso, vyksiančio nuo praėjusių metų. I. Skuodienė taip pat atkreipia dėmesį, kad vaizdo įraše matoma mama su vaiku slapstėsi ir nevykdė teismo sprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

zigmas

Rašau komentarą ir kaip žmogus pašalinis asmuo ir kaip senelis Aš tokį darbuotojų vaiko paėmimo iš motinos rankų skaitau konkrečiai tai komunistinio mokslo žinių taikymą mūsų nepriklausomoje Lietuvoje .Juk kas nebuvo rusijos tremtyje tas nežino o dabar teisintis teismo sprendimo vykdymą tai apsurdas kokius mūsų teismai priima sprendimus tai senų žmonių patarlė dabartiniuose teismuose viešpatauja kas moka tas ir laimi. Toks mažo vaiko išplėšimas iš motinos rankų priminė Garlevos teisuolių vykdymą tai gestapo veiksmai ir tegul tie teisuoliai nesiaiškina

Pastebėjimas

Labai keistai kai kas atsimena Garliavos atvejį.Ten kaip tik mergaitė buvo atiduota mamai iš nesveikos tetos.Ir ten buvo daug skundų iš tėvo ir iš motinos pusių,bet valdžia nereagavo.Teismas taip pat priteisė globą tėvui,nes jo visa giminė teisininkai plius Skučas Landsbergio apsaugos vadas.Paskui valdžia matyt pamatė,kad per toli nueita ir mergaitę gražino mamai.Niekas nenorėkit atsidurti Stankūnaitės ir jos dukters vietoje

Neda

Tai po Garliavos pogromo tarnybos nieko neišmoko. Tik pulti, griebti, tempti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS