Eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė bus apdovanota Krašto apsaugos sistemos medaliu | Diena.lt

EIL. L. ASADAUSKAITĖ-ZADNEPROVSKIENĖ BUS APDOVANOTA KRAŠTO APSAUGOS SISTEMOS MEDALIU

Krašto apsaugos ministerijoje trečiadienį bus apdovanoti Tokijo olimpinėse žaidynėse Lietuvos garbę gynę kariai. Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas olimpinei vicečempionei eilinei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei įteiks Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos sistemos medalį „Už nuopelnus“, bus padėkota ir kitiems Lietuvos kariuomenės olimpiečiams.

Vienintelį Lietuvos medalį šių metų olimpinėse žaidynėse iškovojusi eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra patyrusi karė savanorė. Tokijo žaidynių sidabro laimėtoja, Londono žaidynių čempionė, dukart pasaulio ir daugkartinė Europos čempionė savanorės priesaiką tarnauti kariuomenėje davė dar 2003 metais.

„Sportininkas ir karys, mano galva, yra du viename. Mes kovojame už savo šalį, tik kitokiais ginklais“, – yra sakiusi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės žvaigždė, Krašto apsaugos savanorių pajėgų 8-osios rinktinės savanorė.

37-erių eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ne kartą yra atstovavusi Lietuvai ir pasaulio kariškių žaidynėse.

Krašto apsaugos ministerijoje trečiadienį lankysis bei ministro padėką gaus ir kiti žaidynėse dalyvavę kariai savanoriai: eil. Gintarė Venčkauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė, septinta vieta), j. eil. Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas, septinta vieta), j. eil. Mantas Knystautas (graikų-romėnų imtynės, dešimta vieta) ir eil. Justinas Kinderis (šiuolaikinė penkiakovė, aštuoniolikta vieta).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Visiškai nesuprantu tokios apdovanojimo tradicijos. Dirba ir sportuoja vardan savo ir savo šeimos gerovės už mokesčių mokėtojų pinigus, už tai atlygis sportiniai medaliai plius piniginės premijos. Kam dar kartą švaistytis apdovanojimais ir pinigais???

SAM

SAM ruošia Dulkintuvo ordiną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS