Eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis | Diena.lt

EISMO SĄLYGAS SUNKINA SNYGIS IR PLIKLEDIS

Dėl buvusio ar besitęsiančio snygio, vietomis pereinančio į šlapdribą, sudėtingiausios eismo sąlygos šeštadienio rytą Šiaurės vakarų ir Šiaurės Lietuvoje bei Prienų, Trakų ir Molėtų rajonuose.

Čia valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, padengtos šlapio ar puraus sniego sluoksniu, vietomis provėžotos, sniego sluoksnis kai kur siekia iki 10 cm.

Šiaurės rytų Lietuvoje ir Marijampolės rajone eismo sąlygas sunkina plikledis. Likusioje šalies dalyje magistraliniai keliai šlapi, krašto ir rajoniniai keliai provėžoti, vietomis padengti plonu šlapio ar pažliugusio sniego sluoksniu. AB „Kelių priežiūra“ apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl Lietuvos automobilių kelių direkcija prašo vairuotojų atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Didžiojoje šalies dalyje silpnas snygis, vietomis šlapdriba, tik Pietų Lietuvoje kritulių nėra. Oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur krituliai, daugiausia sniegas. Plikledis. Vėjas pietinių krypčių, 6–11 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, pajūryje iki 3 laipsnių šilumos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Instr.

Niekas nesunkina,atėjo žiemą, ir kitokios eismo sąlygos pasidarė.Tiesiog reikia būti mandagiem kelyje ir greitį mažinti ,ir viskas bus gerai.Svarbiausia taip pat būtinai reikia laikytis važiavimo ir sustojimo sankrizuose distancijos, tai labai svarbu. ĮSIDĖMĖKITE !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS