Eurojuste tolau dirbs L. Čekelienė ir T. Krušna | Diena.lt

EUROJUSTE TOLAU DIRBS L. ČEKELIENĖ IR T. KRUŠNA

  • 0

Lietuvai Eurojuste toliau atstovaus prokurorai Laima Čekelienė ir Tomas Krušna, pranešė Generalinė prokuratūra.

L.Čekelienė antradienį pradėjo eiti Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste pareigas, T.Krušna - nacionalinio nario pavaduotojo.

Kaip ir anksčiau, L.Čekelienė dirbs Eurojusto buveinės valstybėje Nyderlandų Karalystėje, Hagoje, o T.Krušna – Lietuvoje, Generalinėje prokuratūroje.

Sprendimą dėl šių pareigūnų skyrimo priėmė laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Darius Raulušaitis, atsižvelgęs į Atrankos komisijos pateiktą išvadą.

Generalinė prokuratūra BNS yra informavusi, kad į kiekvieną pareigybę pretendavo po du asmenis. Atrankos procedūra buvo pradėta liepą.

L.Čekelienė Hagoje dirba nuo 2008 metų pavasario. Jo įgaliojai jau du kartus buvo pratęsti. 2006-2008 metais Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste pareigas ėjo T.Krušna.

Lietuvos nacionalinis biuras Eurojuste savo veiklą pradėjo šaliai įstojus į Europos Sąjungą. Nuo 2004 metų gegužės Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste funkcijas vykdo Generalinės prokuratūros prokuroras.

Eurojustas – Europos Sąjungos teisinio bendradarbiavimo padalinys – yra atskira teisinė Europos Sąjungos įstaiga, turinti juridinio asmens statusą ir veikianti per nacionalinius narius arba/ ir kaip kolegija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS