G. Jakštas: įstaigos gali koreguoti ugdymo procesą, jei mato grėsmę saugumui | Diena.lt

G. JAKŠTAS: ĮSTAIGOS GALI KOREGUOTI UGDYMO PROCESĄ, JEI MATO GRĖSMĘ SAUGUMUI

  • 1

Švietimo ministras Gintautas Jakštas sako, kad Švietimo ministras Gintautas Jakštas gali koreguoti ugdymo procesą, jeigu mato grėsmę vaikų ar darbuotojų saugumui.

Pasak jo, tai leidžia dabartinės ugdymo taisyklės.

Taip ministras kalbėjo šimtams Lietuvos mokyklų ir darželių sulaukus pranešimų apie juose neva padėtus sprogmenis.

„Ir net jei mokykla nėra gavusi jokio grėsmingo pranešimo, bet mokyklos administracija mato grėsmę vaikų, mokytojų, visų darbuotojų saugumui, gali nedelsdama priimti sprendimus dėl ugdymo koregavimo, pavyzdžiui, pereiti į darbą nuotoliu, trumpam sustabdyti ugdymą ar panašiai“, – BNS sakė ministras G. Jakštas.

Anot ministro, visuomenės, mokyklų ir darželių bendruomenių gąsdinimas, įtampos ir nesaugumo kėlimas yra nusikalstamas ir protu sunkiai suvokiamas veiksmas.

„Tikiuosi, atsakingos institucijos išsiaiškins, kas platina tokius pranešimus. Labai gerai, kad mokyklos operatyviai reaguoja, praneša policijai“, – teigė jis.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pranešė, kad penktadienį jau gauta 750 pranešimų apie neva užminuotus darželis ir mokyklas, pranešimai gaunami toliau, o jais siekiama kelti paniką.

Didžioji dalis pranešimų gaunama rusų kalba, kartais už menamą išminavimo paslauga prašoma išpirkos, kiti pranešimai yra politinio pobūdžio.

Ketvirtadienį melagingų pranešimų apie padėtus sprogmenis buvo gavusios Klaipėdos darželiai ir mokyklos, grasinimo, jog bus užminuotas pastatas sulaukė Palangos savivaldybė. Jie taip pat atsiųsti laiškais, parašytais ne lietuvių kalba.

Patikrinę ugdymo įstaigas pareigūnai įtartinų ar grėsmę keliančių objektų nerado, tačiau kai kurios įstaigos savarankiškai priėmė sprendimą evakuoti asmenis.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) teigia, kad tikėtina, jog Lietuvoje platinami pranešimai apie mokyklų ir darželių užminavimą yra koordinuota ataka, kuri vykdoma priešiškų valstybių iniciatyva.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pranesimai pranesimais, bet sita kvaili sustumta

gal reiketu pasalinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS