G. Jakštas: Marijampolės kolegijos jungimas prie MRU – postūmis aukštajam mokslui regione | Diena.lt

G. JAKŠTAS: MARIJAMPOLĖS KOLEGIJOS JUNGIMAS PRIE MRU – POSTŪMIS AUKŠTAJAM MOKSLUI REGIONE

  • 5

Marijampolės kolegijos prijungimas prie Mykolo Romerio universiteto (MRU) suteiks postūmį aukštajam mokslui šiame regione, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

„Labai sveikintina Marijampolės kolegijos ir MRU jungimosi iniciatyva, suteiksianti gerą postūmį aukštajam mokslui šiame regione. Aukštosios mokyklos kartu užsibrėžė gerinti studijų sąlygas, jų prieinamumą, investuoti į infrastruktūrą – studijoms vykdyti jau įsigytas pastatas Marijampolės centre“, – antradienį ministerijos pranešime cituojamas G. Jakštas.

Taip jis kalbėjo lankydamasis Marijampolėje, kur susitiko su kolegijos, MRU atstovais, aptarė būsimą aukštosios mokyklos viziją. Marijampolės kolegijos prijungimas prie MRU planuojamas įgyvendinant 2023–2024 metų valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo planą.

Anot ministro, aukštųjų mokyklų sinergija prisidės prie Marijampolės regiono plėtros, geresnio regionui reikalingų specialistų rengimo, aukštesnės studijų kokybės. Abi aukštosios mokyklos turi ilgametę bendradarbiavimo patirtį, vykdo panašių krypčių studijas, ruošiasi pokyčiams regione.

Planuojama, kad vykdant kolegijų tinklo pertvarką Marijampolėje įsikurs MRU filialas. Tam ruošiamasi rekonstruoti pastatą, esantį centrinėje miesto aikštėje. Pastate planuojamos įrengti 22 auditorijos, galinčios talpinti iki 600 studentų, modernios erdvės aukštosios mokyklos bendruomenei.

Aukštųjų mokyklų jungimuisi numatyta 4 mln. eurų iš Europos Sąjungos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano lėšų. Rengiant aukštųjų mokyklų jungimosi projektą organizuotos diskusijos su verslo ir darbdavių atstovais, susitikimai su aukštųjų mokyklų atstovais.

2023–2024 metais Marijampolės kolegijoje studijuoja 729 studentai.

Kolegijų jungimas vykdomas pagal 2023–2024 metų valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo planą, jame numatyta sujungti apie dešimt įstaigų, dėl dalies įstaigų jungimo planuojama apsispręsti vėliau.

Siekiama, kad 2029 metais bet kurioje valstybinėje kolegijoje studijuotų ne mažiau kaip 1,2 tūkst. studentų.

Pertvarkai numatyti beveik 24 mln. eurų.

Pernai metų pabaigoje jau pritarta Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos jungimuisi prie Vilniaus kolegijos bei Alytaus kolegijos jungimuisi prie Kauno kolegijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Sūduvis

Tai reiškia kad norima sužlugdyti jau taip vos kvėpsintį švietimą, provinsijos gabiems, bet mažiau pasiturinčių tėvų vaikams, mokslas bus nepasiekiamas, aukštajį mokslą pasieks tik turtingų tėvų vidutinių ar dar žemesnių gabumų vaikai.

D.

Visa to "postūmio" esmė : runkelių vaikai bus "pastumti" tolyn nuo aukštojo mokslo...

Taigi

pabrangs mokslas provincijoje - ir visas skirtumas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS