G. Landsbergis dėl pasirodžiusios informacijos apie susirašinėjimus: nuotrupų nekomentuosime | Diena.lt

G. LANDSBERGIS DĖL PASIRODŽIUSIOS INFORMACIJOS APIE SUSIRAŠINĖJIMUS: NUOTRUPŲ NEKOMENTUOSIME

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis laišku kreipėsi į ministerijos darbuotojus dėl pasirodžiusios informacijos apie Užsienio reikalų ministerijos (URM) susirašinėjimus.

Laiške ministras akcentuoja, kad ministerijos vadovybė pasirodžiusios informacijos neketina komentuoti dėl to, kad „bet kokioje tokiu pobūdžiu viešinamoje informacijoje visada yra platinama netikra informacija“.

„Šiandien viešumoje pasirodė įvairių informacinių nuotrupų dėl URM elektroninių laiškų. Nuotrupų teisingumo nekomentavome ir nekomentuosime pirmiausia dėl to, kad bet kokioje tokiu pobūdžiu viešinamoje informacijoje visada yra platinama netikra informacija, todėl bet kokios interpretacijos ar insinuacijos yra vertintinos tik šiuo požiūriu“, – laiške Užsienio reikalų ministerijos (URM) darbuotojams rašo G. Landsbergis.

Laiške, kurį gavo ELTA, G. Landsbergis akcentuoja, kad Lietuvos diplomatija ir diplomatai yra valstybės gynybos priešakinė linija, tad ir natūraliausias taikinys.

„Atakos tikslas, kad mes pasimestume, aiškintumės ir teisintumės. To nebus - feikų nekomentuosime“, – taip pat rašo jis.

Ministras URM darbuotojams adresuotame laiške pabrėžia, kad darbuotai, kuriems kyla klausimų, visada gali kreiptis į jį asmeniškai.

„Jeigu turite klausimų - visada galite kreiptis į mane ir ministerijos vadovybę asmeniškai. Kaip ir anksčiau - mano durys atviros“, – pažymi G. Landsbergis.

ELTA primena, kad apie įvykdytą kibernetinę ataką URM paskelbė trečiadienį.

Užsienio reikalų ministerija (URM) skelbia fiksavusi bandymą įvykdyti informacinę-kibernetinę ataką, apie tai informuotos atsakingos institucijos ir pradėtas tyrimas.

Šalies vadovas ketvirtadienį portalui Delfi.lt patvirtino, kad kibernetinės atakos metu nutekėjo slapta informacija.

„Vyksta tyrimas, be jokios abejonės, mes įvertinsime tą žalą, kurią padarė ši kibernetinė ataka. Tačiau yra tam tikrų požymių, kurie rodo, kad tam tikra informacija nutekėjo. Ir tai yra informacija su grifu „slaptai“, – interviu „Delfi“ sakė G. Nausėda.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Loni

Blyn kas per velniava? Ne veltui sakoma demonai valdžioje. Kodėl be kaukės? Tikime, kad šitie valdžios žmogystos be skiepų arba dėl vaizdo ,,pasiskiepijo,, gliukoze. O mus visus nori paversti mutantais! Neišdegs!

kaunietis

žinoma, pirma reikia nusipirkti, susipažinti, po to galima bus ir pakomentuoti

Geda

Kas nors gali isivaizduot ji prezidentu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS