G. Nausėda: gaisras Alytuje parodė, kad tokiems incidentams pasiruošta nepakankamai | Diena.lt

G. NAUSĖDA: GAISRAS ALYTUJE PARODĖ, KAD TOKIEMS INCIDENTAMS PASIRUOŠTA NEPAKANKAMAI

  • 25

Jau beveik savaitė, kai visa Lietuva nerimauja ir įdėmiai seka įvykius Alytaus padangų perdirbimo gamykloje. Gaisro padariniai vis dar likviduojami, žmonės vis laukia naujausių žinių apie oro užterštumą. Nors Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda šiuo metu vieši Japonijoje, tačiau situacija Alytuje domisi itin aktyviai. Apie tai jis pranešė savo feisbuko paskyroje.

„Įdėmiai seku gaisro Alytuje likvidavimą. Iš Japonijos palaikau ryšį su premjeru, aplinkos, sveikatos apsaugos ir vidaus reikalų ministrais, merais. Apie situacijos pokyčius mane nuolat informuoja patarėjai. Pabrėžiu, kad pirmiausia būtų pasirūpinta žmonių sveikata ir tikslia informacija apie gaisrą bei jo padarinius“, – rašo šalies prezidentas.

Jis apgailestauja, kad kilęs gaisras parodė, kad Lietuva tokiems incidentams nėra deramai pasirengusi.

Pabrėžiu, kad pirmiausia būtų pasirūpinta žmonių sveikata ir tikslia informacija apie gaisrą bei jo padarinius.

„Deja, gaisras Alytuje ne pratybomis, o tikrove akivaizdžiai parodė, kad panašaus pobūdžio incidentams esame pasiruošę nepakankamai. Trūksta koordinavimo, sistemiško, savalaikio ir tikslaus informacijos teikimo gyventojams, o tarnybų darbą reglamentuojančios procedūros gali ne padėti, o trukdyti. To neturi būti.

Todėl likvidavus gaisrą ir jo padarinius reikės ne tik įvardinti pamokas, bet ir imtis konkrečių veiksmų, kad valstybė veiksmingiau koordinuotų incidentų likvidavimą, užtikrintų sklandesnį tarnybų darbą, o gyventojus tinkamai informuotų“, – teigia G.Nausėda.

Prezidentas, dėkodamas ugniagesiams ir kitoms tarnyboms už pasiaukojamą darbą, išreiškė įsitikinimą, kad išbandymas bus įveiktas, o būtini pokyčiai įgyvendinti.

„Esu nuoširdžiai dėkingas ugniagesiams, kitų institucijų darbuotojams, kurie profesionaliai ir pasiaukojamai dirba savo darbą, gyventojams, kurie bendradarbiauja su pareigūnais, ir tiems žmonėms, kurie kreipiasi į mano komandą, pasakodami savo patirtis. Esu tikras, kad kartu įveiksime šį išbandymą, o būtini pokyčiai bus įgyvendinti“, – rašo G.Nausėda.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis viešai skundėsi, kad norint pamaitinti gaisravietėje dirbančius ugniagesius privalu atlikti viešųjų pirkimų apklausas net naktį, norint užpilti kuro į techniką, reikia važiuoti į Varėną.

„Man sako, mere, padėsime, nesijaudinkite, tuoj bus technika, tuoj viskas bus. Bet sėdžiu gaisravietėje ant borto, žiūriu į pajuodusius vyrus, išeinančius iš gaisro, jie į mane. Bet žadėtos technikos kaip nėra, taip nėra. Arba bus rytoj, o mums reikia DABAR“, – savo „Facebook“ paskyroje pirmadienį rašė meras.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo naktį iš antradienio į trečiadienį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios liepsnas malšina kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

Alytuje ir Alytaus rajone paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Dieduks

Kur civiline sauga o jos kaip ir nera anksciau dujoliaukiu raspiratoriu buvo visur net mokyklose ir visi žinojo kaip elgtis o dabar veltedźiu armija užveista ivykus kokiai avarijai achemoj parodytu kad Lietuva pliki basi ir liežuviais malti tai parode Alytaus avarija taip kad žmones patys turi susipirkt kaip rusu laikais turejo visi.

Anonimas

nesirupina niekas zmonemis nera civylines gynybos.truksta respiratoriu o zmones namie sedekit.ar tai pagalba

Roman

Kas per prezidentas kuris dėl savo šalyje ekologines katastrofos neatšaukia vizito. Kaip jus nusibodot visi, tikrai kartais norisi kad koks Briuselis turėtų valdžia vis Lietuvos ir masiškai baustu visokias tokias ministres ir prezidentus ir kitus abejingus tarnyboje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS