G. Nausėda: mokytojams esame skolingi dėmesio, empatijos ir pagarbos | Diena.lt

G. NAUSĖDA: MOKYTOJAMS ESAME SKOLINGI DĖMESIO, EMPATIJOS IR PAGARBOS

  • 4

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad mokytojams būtina skirti daugiau dėmesio, empatijos ir pagarbos, kurie leistų lengviau pakelti mažus jų atlyginimus.

„Kasdien dirbate su tuo, kas brangiausia, – jaunomis, augančiomis sielomis. Tai be galo atsakingas darbas. Mes esame jums skolingi dėmesio, empatijos, gero žodžio ir pagarbos“, – antradienio vakarą Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

Taip jis kalbėjo sakydamas sveikinimo kalbą Kauno „Žalgirio“ arenoje antradienį surengtame Mokytojų dienai skirtame šventiniame koncerte.

„Pernelyg maži pedagogų atlyginimai ir per didelis darbo krūvis būtų lengviau pakeliami, jei juos atsvertų nuoširdus dėmesys ir pagarba“, – kalbėjo šalies vadovas.

Sakydamas kalbą G. Nausėda apgailestavo dėl „Lietuvos mokytojų didžiulės kantrybės ir užsispyrimo“ reikalaujančios padėties šalies švietimo sistemoje, kurios problemų, pasak šalies vadovo, „neišspręs prastai parengtos reformos, naštą eilinį kartą perkeliančios mokytojams“.

„Kiekvienas vaikas svarbus. O tai reiškia, kad svarbus ir kiekvienas mokytojas. Kiekvienas dėl netinkamų reformų ir neapgalvotų sprendimų prarastas mokytojas yra didžiulis nuostolis mūsų visuomenei“, – kalbėjo Prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Senolis

Čiulba ponias direktores pasisodines bet Man tai gėda būtu pie to bankomato atsisėsti nausėda juk milijonus tratini chacholam o mokytojam šūda mali

Komentaras

Taip,teisingai,mokytojams reikia empatijos,pagarbos,o pinigų nereikia.Pinigai reikalingi tik ponams. Mokytojų vaikai juk valgyti nenori. Štai ir turime tokį Prezidentą!

Pastebėjimas

Pirma išsirenkat, paskui pykstat.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS