G. Nausėda Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojams: tikrasis iššūkis dar tik prasideda | Diena.lt

G. NAUSĖDA NACIONALINIO JUDUMO IŠŠŪKIO NUGALĖTOJAMS: TIKRASIS IŠŠŪKIS DAR TIK PRASIDEDA

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį apdovanojo Nacionalinio judumo iššūkio laimėtojus ir dalyvavo Darnaus judumo forumo diskusijoje.

„Prieš du mėnesius, rugsėjo 16 dieną, Europos darnaus judumo savaitės proga pakviečiau Jus daugiau vaikščioti ir mažiau važinėti automobiliais. O kartu – smagiai pasivaržyti su draugais, kolegomis, kitomis organizacijomis. Šis iššūkis subūrė dešimtis tūkstančių lietuvių, gyvenančių Lietuvoje ir visame pasaulyje, o milijonai nueitų žingsnių ir kilometrų vedė žalesnės Lietuvos link“, – sakė šalies vadovas. Prezidentas pasveikino ir apdovanojo į renginį susirinkusius prizines vietas 6 skirtingose kategorijose užėmusių komandų atstovus.

Šalies vadovas džiaugėsi, kad darniai žingsniavo arti šimto miestų, 125 bendruomenės, 650 organizacijų, 573 mokyklos, 38 aukštosios mokyklos ir 55 užsienio lietuvių bendruomenės. Visi kartu Nacionalinio judumo iššūkio dalyviai nuėjo net 4 milijonus kilometrų – tai prilygsta 106 kelionėms apie Žemės rutulį.

Prezidentas pažymėjo, kad tai, ką šiandien kartu švenčiame, tėra tarpinis finišas – pirmoji iššūkio dalis. „Antroji mums tenkančio išbandymo dalis – gerokai sudėtingesnė. Lietuvos žmonės gali būti sveikesni ir geriau jaustis savo gyvenamoje aplinkoje, naudotis pažangia infrastruktūra ir gauti jų poreikius atitinkančias paslaugas. Visa tai yra esminiai Žalios Lietuvos vizijos elementai. Įpročius keisti sunku, todėl valstybės ir savivaldybių institucijų sprendimai pirmiausia turi įgalinti žmones ir rodyti jiems pavyzdį. Tam, kad pasiektume reikiamą proveržį, turime keisti įpročius visose srityse“, – sakė šalies vadovas.

Pasak Prezidentūros pranešimo, prezidentas, kalbėdamas apie darnų judumą Lietuvoje, išskyrė valstybės ir savivaldybių vaidmenį. Pasak šalies vadovo, būtina sukurti palankesnes sąlygas žmonėms rinktis netaršius ar mažiau taršius keliavimo būdus. Būtent šį klausimą antrojoje renginio dalyje, Darnaus judumo forumo diskusijoje, aptarė įvairių sričių – judumo, urbanistikos, miestų valdymo, skirtingo transporto rūšių ir įmonių – specialistai ir profesionalai.

GALERIJA

  • G. Nausėda Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojams: tikrasis iššūkis dar tik prasideda
Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS