Galinga kruša smogė ne tik Tauragei: iš sinoptikų – dar viena neraminanti žinia | Diena.lt

GALINGA KRUŠA SMOGĖ NE TIK TAURAGEI: IŠ SINOPTIKŲ – DAR VIENA NERAMINANTI ŽINIA

  • 3

Trečiadienį smarki liūtis praūžė Tauragėje. Maždaug per dvi valandas iškrito trijų savaičių kritulių kiekis.

Kaip rašoma, grupės „Orai ir klimatas Lietuvoje“ feisbuke, daug lietaus per trumpą laikotarpį teko ir Plungei. Gegužės 29-osios liūtys, kaip ir anksčiau, buvo labai lokalios.

Vienoje vietovėje iškrenta labai didelis kritulių kiekis, kruša, o vos už keliolikos kilometrų gali būti visiškai sausa. Tokius kontrastus lemia įprastai nedideli, bet intensyvūs audrų židiniai, kartais kelių audrų grupės.

„Dieną ir vakare tai nuolat vystosi, gęsta, galop visai sunyksta ar vėl iš naujo formuojasi. Kur tokie trumpai gyvenantys audros židiniai atsiras ir išlaisvins sukauptą energiją, sudėtinga ar net iš viso neįmanoma pasakyti“, – rašoma socialiniame tinkle.

 

 

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Ketvirtadienį bus panašūs orai. Dieną daug kur – trumpas lietus su perkūnija, vietomis smarkus. Kai kur galima kruša. Vėjas rytinių krypčių, 7–12 m/s, per perkūniją vietomis gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra 25–30 laipsnių.

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o ko

tu negali islysti is savo inkilo ir sugrebti ta zole, ar tik komentarus pajegus rasyti, sitie inkiliniai tai tik moka prisiukslinti, o savo siuksliu niekad nepakels.

Tai

Dabar aktyviai pardavinės savo kibirus skenduolius neapsigaukit

noriu atkreipti demesi i

gyvenu Kaune prie Tito Masiulio 11 a namo.Ten yra nuosavi namai link kapiniu siaura gatvele Tai siandien ziuriu zmogelis nusipjove palei savo tvora zole ir visas zoles paliko ant keliuko.Pasekmes bus tokios ,kai lietus nuplaus tas zoles i T.Masiulio gatve ir jos uzkims kalinizacija ko pasekoje prie T.Masiulio 13 namo gatveje bus milziniska bala.Ir visiem DZIN.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS