Garsūs sportininkai, menininkai ir mokslininkai karo tarnybos galės išvengti | Diena.lt

GARSŪS SPORTININKAI, MENININKAI IR MOKSLININKAI KARO TARNYBOS GALĖS IŠVENGTI

  • 3

Į šauktinių sąrašus įtraukti Lietuvą garsinantys sportininkai, menininkai ir mokslininkai nuo kariuomenės galės būti atleisti. Tokią galimybę numato krašto apsaugos ministro įsakymas.

Į trečiadienį paskelbtą šauktinių sąrašą įtrauktas geriausias Lietuvos tenisininkas 24 metų Ričardas Berankis, 20-metis futbolininkas Lukas Spalvis, 23 metų krepšininkas Tautvydas Sabonis.

Pagal ministro įsakymą, atidėti tarnybą galima, jei karo prievolininkas turi išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse ir savo veikla garsina Lietuvos vardą.

Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas majoras Žygimantas Adamonis BNS sakė, kad labai konkrečių kriterijų atidėti tarnybą nėra, ir galutinį sprendimą priims vietos komisijos.

„Kiekvienas atvejis yra individualus - galutinį sprendimą regionuose priims komisiją“, - sakė majoras.

Krašto apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašus, kuriuose įtraukti 36 825 jaunuoliai.

Privalomai devynių mėnesių mokymams į kariuomenę kviečiami 19-26 metų jaunuoliai. Šiais metais tarnybai bus atrinkti 3 tūkst. šauktinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

GARSUS SOWIETZMOGIS

As turiu dideli partini dede,jis paskambins kam reike ir as netarnausiu.

Chi chi

O politikų vaikeliai ir anūkėliai į šauktinių sąrašus visai nepateks.

kam

Tai kam dar reikėjo juos įtraukti į tą sąrašą, jeigu jie vis tiek neis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS