Gegužę – daugiau laidotuvių: mirė 15 proc. daugiau žmonių nei pernai | Diena.lt

GEGUŽĘ – DAUGIAU LAIDOTUVIŲ: MIRĖ 15 PROC. DAUGIAU ŽMONIŲ NEI PERNAI

Gegužę mirtingumas Lietuvoje buvo 15 proc. didesnis nei pernai – mirė beveik 500 daugiau gyventojų, nei pernai, mažėjo gimstamumas, rodo Statistikos departamento ketvirtadienį skelbiami duomenys.

Departamento duomenimis, šiemet gegužę mirė 3 731 žmogus, pernai šį mėnesį mirusiųjų buvo 3 239.

Gegužę sulaukta 2 080 naujagimių – maždaug šimtu mažiau, nei pernai gegužę (2 188).

Didėjo tiek emigracija, tiek imigracija: gyventojų skaičius per mėnesį sumažėjo 1 727 –  birželio pradžioje Lietuvoje gyveno 2 mln. 786 tūkst. 6 žmonės. Neigiamas bendras gyventojų pokytis fiksuojamas nuo pernai spalio.

Emigracija praėjusį mėnesį, lyginant su pernai geguže, išaugo daugiau nei triskart: iš šalies išvyko 3510 gyventojų, pernai – 1045. Iš šalies išvykusių Lietuvos ir kitų šalių piliečių skaičius pasiskirstė beveik po lygiai.

Augo ir imigracija: atvyko 3 434 žmonės, pernai tuo pačiu metu – 2 576.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Niu kur nuolatinių

aimanuotojų ašaros " dėl rinkimų valstiečiai " tūkstančius siuntė į mirtį ? :))) Idiotui statistika nesuvokiama ? Dabar ir skiepai ir karantinas be pabaigos , o mirė DAUGIAU nei pernai ? Veryga buvo geriausias ministras , o konservyno Dulkiui net cyptelpti prieš jį nereikėtų :))) Kompetencija besimptomė :)))

Lile

Ziurekit toliau tik viena liga tai zenkliai sumazinsit zmoniu populiacija,kam cia sukt galvas kuo maziau zmoniu tuo maziau problemu,ir toliau uzdarinekit visja dar kokiems metams gydykit per telefona laikykit zmones uzristom burnom, karsta tsi dar padusinkit su kaukem ir trimituokit kokia ziauri pandemija kaip krenta zmones ne nuo viruso jie mirsta o ne nuo gydymo uzdekstu ligu , bukt ramus zinau ka rasau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS