Generalinėje prokuratūroje – naujas Organizuotų nusikaltimų departamento vadovas | Diena.lt

GENERALINĖJE PROKURATŪROJE – NAUJAS ORGANIZUOTŲ NUSIKALTIMŲ DEPARTAMENTO VADOVAS

Generalinėje prokuratūroje paskirtas naujas Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė į šias pareigas penkerių metų kadencijai gruodžio pradžioje paskyrė prokurorą  Artūrą Urbelį.

Atrankoje į šias pareigas dalyvavo trys pretendentai: iki tol departamentui vadovavęs Martynas Jovaiša, prokurorai Irmantas Mikelionis ir A. Urbelis.

A. Urbelis prokuratūroje dirba nuo 1994 metų, specializuojasi tyrimuose dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, nusikalstamo susivienijimo veikų.

Šis prokuroras vadovavo tyrimo grupei ir palaikė valstybinį kaltinimą Panevėžio „tulpinių“ nusikalstamo susivienijimo byloje, vėliau jos nariai už daugybę žmogžudysčių ir kitų sunkių nusikaltimų buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

A. Urbelis taip pat tyrė dingusios ir vėliau dėl prabangaus automobilio nužudytos plungiškės Ievos Strazdauskaitės bylą. Joje du vyrai buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

Šiemet A. Urbeliui buvo suteiktas Generalinės prokuratūros Metų prokuroro titulas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kauniete

JEIG JIS IŠTIRS SKVERNO PINIGU ŠVAISTIMU TOKIU METU TAI TAUTA JI GERBS

deinis

Taip tai taip ,gerai kad paskyrė nauja prokurorą ,bet būtų neblogai ir prokuroras ,kuris užsiimtų tais ,kurie daro materialinius nuostolius valstybei ir jiokios atsakomybės.

tikimės

kad jis geriau organizuos nusikaltimus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS