Generalinis komisaras apie judėjimo ribojimus: bus daugiau netikėtumo | Diena.lt

GENERALINIS KOMISARAS APIE JUDĖJIMO RIBOJIMUS: BUS DAUGIAU NETIKĖTUMO

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad nuo gruodžio, kai buvo įvesti judėjimo tarp savivaldybių ribojimai, ne į savo savivaldybę be pateisintos priežasties bandė patekti jau 100 tūkst. gyventojų.

Siekiant efektyviau kontroliuoti judėjimą tarp savivaldybių Vidaus reikalų ministerija ir Policijos departamentas rengia priemonių planą ir žada, kad taikant naujus metodus bus daugiau netikėtumo, planuojama į pagalbą pasitekti ir informacines technologijas.

„Šiandien Policijos departamentas organizuoja pasitarimą, kuriame dalyvauja teritorinių dalinių atstovai ir bus parengtas konkretus planas su konkrečiomis priemonėmis, kuris bus pateiktas Vidaus reikalų ministerijai“, – po VESK posėdžio teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Įvertinus išmoktas mūsų pamokas, kas vyko šventiniu laikotarpiu, nuspręsta atsisakyti tokių galbūt šabloninių taikytų metodų, bus dagiau netikėtumo, kadangi anksčiau buvo aiškiai pasakyta, kuriomis dienomis yra organizuojami blokavimo postai, o kuriomis – mobilūs postai“, – taip pat akcentavo ji.

Ministrės teigimu, atsižvelgiant į skirtingas savivaldybių situacijas, bus parinkti specialūs sprendimai konkrečioms savivaldybėms

„Suprantame, kad tai, kas yra aktualu pajūryje esančioms savivaldybėms, matyt, nėra taip aktualu kitoms. (...) Taip pat yra svarstoma apie tam tikrų informacinių technologijų išnaudojimą“, – sakė A. Bilotaitė.

Savo ruožtu policijos generalinis komisaras R. Požėla pritarė ministrei, kad įvertinus šventinio laikotarpio patirtį reikia taikyti kitokias priemones.

„Įvertinome tai, ką reikia tobulinti ir sausio mėnesį bandysime eiti kitu keliu, nes iš tikrųjų reziumuojame, kad didžioji dalis gyventojų laikosi visų reikalavimų ir tiems gyventojams tikrai nėra taip svarbu, kur (kontrolės – ELTA) postai bus, kada jie bus ar apskritai bus“, – teigė R. Požėla.

Įvertinus išmoktas mūsų pamokas, kas vyko šventiniu laikotarpiu, nuspręsta atsisakyti tokių galbūt šabloninių taikytų metodų, bus dagiau netikėtumo.

Visgi jis taip pat pripažino, kad nerimą kelia duomenys,kad net 100 tūkst. gyventojų, vykdami ne į savo savivaldybę, pažeidė Vyriausybės nutarimą.

„Drąsiai galime kalbėti turbūt apie 100 tūkst. Lietuvos piliečių, kurie bandė patekti į kitą savivaldybę ir buvo konstatuota, kad jų vykimas pažeidžia Vyriausybės nutarimą ir, aišku, mes net neabejojame, kad buvo ir asmenų, kurie prasprūdo kitais keliukais, kitomis dienomis, kai mūsų patikros buvo mažiau intensyvios“, – atkreipė dėmesį policijos generalinis komisaras.

„Todėl tikrai matome būtinybę taikyti šiek tiek modifikuotus metodus, atsisakysime savaitgalio šablono, atsisakysime galbūt kitų įprastų dalykų buvusių ir galbūt taikysime tą netikėtumo faktorių“, – taip pat akcentavo jis.

R. Požėla teigia, kad bus patobulinta jau dabar naudojama programėlė, siekiant nustatyti transporto priemones pagal valstybinius numerius, siekiant nustatyti, ar transporto priemonė nebuvo jau anksčiau sustabdyta ir apgręžta. Taip pat, pasak jo, iškelta idėja ir efektyviau naudoti jau turimas priemones, pavyzdžiui, vaizdo stebėjimo kameras.

„Tačiau šiandien, jau detaliau pereinant prie šio klausimo realizacijos ir kalbant su mūsų informacinių technologijų specialistais, vis tik paaiškėjo, kad tai nėra taip paprasta. Be abejo, mes bandysime to siekti, bet šiuo atveju laikas turbūt nėra mūsų sąjungininkas, nes tai tikrai nėra kelių dienų ir netgi savaičių klausimas“, – teigė R. Požėla.

„Pagrindinė problema turbūt, kad šalyje reikia grįžti prie visuotinio deklaravimo sistemos sukūrimo, nes mano minima aplikacija yra susijusi su savanorišku asmenų deklaravimusi“, – pridūrė jis.

GALERIJA

  • Generalinis komisaras apie judėjimo ribojimus: bus daugiau netikėtumo
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Gal p.Požela ir p.Bilotaitė nors trumpam galėtu prasiverst žalios spalvos knygelę, kuri vadinasi Konstitucija

Lp

Blokpostai prikrėtė tautą kas tai sugalvojo ji lauk vyt nesugeba vadovaut taip gali sugalvot pirmos kasės vaikas blokot kelius

Gav

No
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS