Geriausi kariuomenės pėstininkai dalyvaus pratybose JAV | Diena.lt

GERIAUSI KARIUOMENĖS PĖSTININKAI DALYVAUS PRATYBOSE JAV

  • 1

Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių pagrindu suformuotas būrys – apie 40 karių – pirmadienį išvyks į Jungtines Amerikos Valstijas, kur dalyvaus bendrose pratybose su JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos kariais.

Daugiau nei savaitę truksiančių pratybų metu lietuviai su sąjungininkais dalyvaus mūšio mieste operacijose, vykdys užduotis miškingoje vietovėje, dalyvaus kovinio šaudymo pratybose, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Gebėjimas kovoti įvairiausiose aplinkose ir įvairiausiomis sąlygomis, integruojant skirtingas ginkluotės sistemas ir ryšio priemones, naudojant ne gimtąją kalbą, neįprastą taktiką užtikrina karių ir padalinių universalumą ir pranašumą mūšio lauke. Tokios pratybos užtikrina šią sąlygų įvairovę ir neabejotinai yra naudingos tiek mūsų, tiek sąjungininkų kariams“, – sakė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vidas Grunda.

Lietuvos karių vienetas yra suformuotas KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės pagrindu. Jam taip pat priskirti ir Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai.

Kariai treniruosis JAV Pensilvanijos valstijos Nacionalinei gvardijai priklausiančiame „Indian Town Gap“ mokymo centre, įsikūrusiame centrinėje Pensilvanijos valstijos dalyje.

Tradiciškai į šias pratybas Pensilvanijoje vykstantis padalinys yra formuojamas geriausius pėstininkus parengiančios pajėgų Krašto apsaugos savanorių pajėgų kuopos pagrindu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas Br.

Amerikos kariškiai ir Lietuvos pensininkės: Tai ir buvo formulė, kaip patekti į Seimą ir į valdžią Lietuvoje. Amerikos mokesčių mokėtojai sumokėdavo už Amerikos kariškių paramą mums. Mūsų valdžia tuo pasinaudodavo ir garsiausiai pasaulyje erzino rusus. Lietuvos pensininkės tuos riksmus pastebėdavo ir garsiausius rėksnius išrinkdavo į Seimą. Tai buvo geri laikai. Gerai, kai gyvenimas yra paprastas. Niekas negalvojo apie naudą valstybei. Nauda konkrečiam Seimo nariui (Eligijau Masiuli, visi žiūri į tave) ateidavo savaime kyšiais iš verslų, prasmukus į Seimą. Niekas negalvojo apie politiką ir saugumą. Amerikiečiai už tai mokėjo ir atsakingi buvo. Dabar amerikiečiai daugiau nebenori mokėti už mūsų saugumą (Donaldas Trumpas ar Hillary Clinton, nesvarbu, nes rinkėjai masiškai atsisako remti brangius ir mažai naudingus užjūrio projektus). Artūras Paulauskas teisus, mūsų politika radikaliai keičiasi. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS