Reformos grimasos: moteriai įtarus insultą, greitosios teko laukti dvi valandas | Diena.lt

REFORMOS GRIMASOS: MOTERIAI ĮTARUS INSULTĄ, GREITOSIOS TEKO LAUKTI DVI VALANDAS

  • 13

Vienas pirmųjų pavojaus varpais ėmė skambinti Neringos meras Darius Jasaitis po to, kai šalyje pradėjo veikti centralizuotai Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnyba, kuri apjungė iki šiol veikusius GMP padalinius. Deja, Kuršių Nerijoje pagalbos kartais tenka laukti labai ilgai.

Po to, kai liepą įsigaliojo reforma, Neringos savivaldybėje vietoje trijų GMP automobilių liko viena dvi. „Darbo dienomis, kai budi tik viena greitosios pagalbos brigada, išvežus pacientą į Klaipėdos gydymo įstaigas, Neringa lieka be greitosios medicinos pagalbos. Vienas iš pavyzdžių, pasiekusių Neringos savivaldybę – kai dėl įtariamo insulto iškvietus greitąją, moteriai Nidoje teko laukti dvi valandas“, – faktą savo feisbuko paskyroje fiksavo D. Jasaitis. 

Neringos meras teigė, jog dėl susidariusios situacijos jau kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministrą, Greitosios medicinos pagalbos direktorių. 

Primename, kad apjungus GMP padalinius, sutriko ir Neringos Pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) slaugos skyriuje slaugomų senolių maitinimas. Anksčiau, kai greitosios priklausė savivaldybei ir PSPC, maistą slaugomiems pacientams iš kavinės atveždavo greitosios vairuotojai. Dabar laikinai šį darbą kol kas atlieka ūkvedys.

Tačiau kilus skandalui  nutiko dar didesnė bėda – neliko maitintojo.

„Pateikė prašymą nutraukti sutartį ir nuo rugpjūčio 14 d. mes nebeturime maisto tiekėjo mūsų pacientams“, – blogas naujienas liepos mėn. pabaigoje LNK reportaže pranešė pirminės sveikatos priežiūros centro teisininkė Erika Liauksminė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ai'Skauda \\\\\.../////

Bijo rizikuot,jei išgyvens gaus invalidumą,tai sukels finansinius sunkumus PIŠššššš "valstybei",tai baisiau nei "SNORO" banko nusavinimas.___Geriau AtA.

To or Vilniuje

Nemeluokit - neina į privačias klinikas senutes. Nebent retais atvejais kokia nuslenka. Privacioje tie patys poliklinikos ar ligonines gydytojai, tik uz didele suma.

Ir Vilniuje

Pusantros valandos greitosios laukėm. Butas centre. Iš viso panašu, kad medicinos jau nebeturime. Net senutės virš 80 m amžiaus susitaupo ir eina į privačias klinikas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS