Graikijos politikui G. A. Papandreou įteikta „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ | Diena.lt

GRAIKIJOS POLITIKUI G. A. PAPANDREOU ĮTEIKTA „LIETUVOS DIPLOMATIJOS ŽVAIGŽDĖ“

  • 1

Lietuvos ambasadorius Graikijoje Rolandas Kačinskas žinomam Graikijos politikui George'ui Andrea Papandreou pirmadienį įteikė Užsienio reikalų ministerijos (URM) garbės ženklą „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“. Ministras Linas Linkevičius šį apdovanojimą skyrė už paramą Lietuvai kelyje į Europos Sąjungą (ES) bei Graikijos ir Lietuvos ryšių stiprinimą, sakoma URM pranešime.

Eidamas Graikijos ministro pirmininko, užsienio reikalų ministro ir pakaitinio užsienio (Europos) reikalų ministro pareigas, G. A. Papandreou žymiai prisidėjo prie dvišalių Graikijos ir Lietuvos politinių santykių plėtros. Jo indėlis ypač svarbus Lietuvos stojimo į ES ir NATO laikotarpiu, kuomet Atėnuose buvo pasirašyta Lietuvos stojimo į ES sutartis.

G. A. Papandreou buvo pirmas aukštas Graikijos pareigūnas, su vizitu aplankęs Lietuvą 1997 metais. 2002 metais jis Lietuvą aplankė kaip Graikijos užsienio reikalų ministras – į diplomatijos istoriją šis vizitas įėjo kaip pirmas Graikijos užsienio reikalų ministro apsilankymas Lietuvoje.

G. A. Papandeou yra Abiejų Tautų Respublikos bajoro, vieno iš 1863–1864 metų sukilimo vadų Zygmanto Mineikos (1840-1925) palikuonis, pripažįstantis ir gerbiantis savo kilmę.

„Iš kartos į kartą perduodamas sukilėlių šūkis „Už mūsų ir jūsų laisvę“ peržengia geografines valstybių ribas ir laikmečius. George A. Papandreou parama Lietuvos grįžimui į Europos šalių šeimą tam tikra prasme pratęsė jo prosenelio pradėtą kovą“, – įteikdamas garbingą apdovanojimą teigė ambasadorius R. Kačinskas.

Apdovanojimo ceremonija surengta netoli Atėnų, Lagonisi vietovėje vykusio tarptautinio simpoziumo metu, dalyvaujant Graikijos ir kitų valstybių politikams, diplomatams ir nevyriausybinių organizacijų atstovams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kurgi ne?

juk tai buvo senas sovietu draugas daznai minimas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS