Grįžta privalomos kaukės: kada jų reikės, o kam numatytos išimtys? | Diena.lt

GRĮŽTA PRIVALOMOS KAUKĖS: KADA JŲ REIKĖS, O KAM NUMATYTOS IŠIMTYS?

Nuo šeštadienio dalyje patalpų grąžinamas privalomas kaukių dėvėjimas, šio reikalavimo nesilaikantiems grės piniginės baudos.

Kaukes dėvėti privaloma parduotuvėse, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse.

Išimtys taikomos viešojo maitinimo įstaigose, sporto bei kultūros renginiuose, sporto klubuose, taip pat tais atvejais, kai dėvint kaukę paslaugos suteikti neįmanoma, pavyzdžiui, skutant barzdą.

Už šių taisyklių nesilaikymą piniginės baudos grės tiek įstaigai ar įmonei, tiek patiems žmonėms.

„Ekstremaliosios situacijos metu baudas galima skirti ir fiziniams, ir juridiniams asmenims, jei nesilaikoma Operacijų vadovo sprendime numatytų taisyklių, šiuo atveju – jei nedėvima kaukių“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė.

Ekstremaliosios situacijos metu baudas galima skirti ir fiziniams, ir juridiniams asmenims.

Anot jos, pagal Administracinių nusižengimų kodeksą baudas skirti gali policija, Priešgaisrinio gelbėjimo departamentas, Savivaldybių administracijos, Viešo saugumo tarnyba, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, karo policija.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Jeigu bauda sumokama per 15 kalendorinių dienų, taikoma pusė minimalios baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nu jo

Vokietijoj, Lenkijoj visa sita laika parduotuvese reikejo kaukiu, paprasciausiai sako, kad privaloma, jokiomis baudomis niekada negrasino, pas mus kaip baudziavos laikais, neturesi kaukes gausi ryksciu(bauda), ir tai primena pastoviai ir dar tokiom sumom, achujieli jie visai, prades zmones eiti i gatves, kaip vokietijoj

Bauda

Privertė nešioti kaukes, nes ruošiasi parūpinti naują užkrato porciją iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, kad nepritrūktų atvejų ir užimtumo valdininkams.

Petia

Apklausos tūpumas, tai neišpasakytas - o jeigu aš neturiu nuomonės, bet noriu pamatyti rezultatus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS