Baudų už 4 mln. eurų – vos per du mėnesius | Diena.lt

BAUDŲ UŽ 4 MLN. EURŲ – VOS PER DU MĖNESIUS

  • 2

Nuo liepos pradėjus veikti bendrai baudų administravimo sistemai, užfiksuota 70 tūkst. administracinių pažeidimų, paskirta baudų už 4 mln. eurų.

Nuo liepos 1-osios Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) perėmus visų Lietuvoje skiriamų baudų administravimą, kurį iki šiol vykdė 87 institucijos, bei sukūrus bendrą gyventojų informavimo sistemą, vartotojams jau išsiųsta 19 tūkst. pranešimų apie paskirtas baudas. Kaip ir anksčiau, daugiausia baudų paskiriama nedrausmingiems vairuotojams, spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos bei Policijos departamento atstovai.

Policijos departamento Informacijos valdybos viršininkas Artūras Kavolis BNS sakė, kad nuo liepos 1-osios Lietuvoje paskirta beveik 59 tūkst. baudų, jų suma sudaro beveik 4 mln. eurų.

„Didžiausią procentą, kaip ir anksčiau, sudaro baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus. Problematiškiausiai mokamos baudos už nelegalią prekybą akcizinėmis prekėmis. Įprastai jomis prekiauja piliečiai, kurie niekur nedirba, neturi savo turto. Vyriausybėje yra priimtas sprendimas valstybei skolingiems asmenimis neteikti kai kurių paslaugų: neteikti vairuotojo pažymėjimo, neleisti pereiti techninės automobilio apžiūros. Šios priemonės padėtų tą problemą išspręsti“, - BNS sakė A.Kavolis.

Nepaisant kai kurių gyventojų nusiskundimų, VMI atstovai tikino, kad sistema kol kas veikia be problemų, gyventojams pradėta teikti 10 papildomų paslaugų, t.y. galima ne tik matyti paskirtas baudas, tačiau tiesiogiai atlikti jų mokėjimą, kreiptis dėl baudos mokėjimo atidėjimo, užskaityti mokėjimą.

2014 metais iš viso Lietuvoje paskirta 113 mln. litų (32,7 mln. eurų) administracinių baudų, sumokėta 72 mln. litų (20,9 mln. eurų). 68 proc. visų baudų paskyrė policija. Pagal praėjusių metų policijos statistiką, už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus paskirta 79 mln. litų (22,9 mln. eurų) ir tai sudaro 70 proc. visų paskirtų administracinių baudų. Už KET pažeidimus sumokėta apie 60 mln. litų (17,4 mln. eurų), arba per 80 proc. visų baudų.

Informacinė sistema, skirta administruoti gyventojams paskirtas baudas, pradėta kurti prieš penkerius metus, iš viso projektui skirta beveik 2,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

hn

baudu surenkat pakankamai as 60 milionu litu per metus o algu zmonems pakelti ne norit tai uz tos baudos surinktos pakelkit alga zmonems.eigu lietuvoj butu geros algos tai ir nusikaltimu arba pazeidimu butu maziau.be to daugelis emigrantu gristu atgal i lietuva.

Valio

Tegyvuoja baudų valstybė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS