Gyventojų mažėja: mirtingumas spalį – ketvirtadaliu didesnis nei prieš metus | Diena.lt

GYVENTOJŲ MAŽĖJA: MIRTINGUMAS SPALĮ – KETVIRTADALIU DIDESNIS NEI PRIEŠ METUS

  • 7

Mirusiųjų gyventojų skaičius spalį, lyginant su pernai tuo pačiu laikotarpiu, išaugo beveik ketvirtadaliu, gimstamumas praktiškai nepakito, rodo trečiadienį skelbiami Statistikos departamento duomenys.

Pasak departamento, spalį mirė 4 490 gyventojų, arba beveik 23 proc. daugiau, nei pernai tą patį mėnesį – 3 661. Apie ketvirtadaliu išaugęs mirtingumas, lyginant su pernai, fiksuotas ir prieš mėnesį. 

Gimstamumas spalį iš reikšmingai nepakito: Lietuvoje gimė 2 080 žmonių, pernai tą patį laikotarpį registruoti 2072 naujagimiai.

Spalį iš šalies išvyko panašus skaičius gyventojų kaip ir atvyko: atitinkamai 4 103 ir 4 077 asmenys. Daugiau nei pusė emigravusiųjų – Lietuvos piliečiai, tarp atvykusiųjų šalies piliečių – maždaug trečdalis. Lyginant su pernai, emigrantų išaugo dukart, atvykusiųjų padaugėjo maždaug dešimtadaliu.

Bendro gyventojų skaičiaus tendencijos trečią mėnesį iš eilės išlieka neigiamos – spalį Lietuvoje gyventojų skaičius sumažėjo 2410-čia, iš viso šalyje lapkričio pradžios duomenimis buvo 2 777 991 gyventojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Uz tai Shvabas ir Sorosas lietuvos fasistiniam rezimui PASKYRE simta milijonu premijos.. Paremkime musu brangia vyriausybe SAVANORISKAI NUSIZUDYDAMI. Valio tovarisci.

Pilietiškas

Nesąmonė: Lietuvos piliečių mažėja, o ne gyventojų Lietuvoje! Kiek jau nelegalų/sienos pažeidėjų priglaudė Lietuvėlė? Tuoj kalbėsime visi arabiškai ir panašiai, rengsimės kaip jie ir į mečetčs eisime- jų greitai bus dauguma! Nemažėja gyventojų - tik daugėja.... O gaila prapuolančios Lietuvos!

vargsas

kas lietuvoje dabar tokie zmones kurie dziaugiasi kad lietuvoje gyventoju mazeja kad zmones priverstinai yra marinami nes ju niekas negydo o ligoninese ju neziuri kas tie lietuvos parazitai yra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS