Gyventojų registro tarnybą perėmė Teisingumo ministerija | Diena.lt

GYVENTOJŲ REGISTRO TARNYBĄ PERĖMĖ TEISINGUMO MINISTERIJA

  • 0

Nuo trečiadienio Gyventojų registro tarnybos valdymą perėmė Teisingumo ministerija (TM).

Iki šiol institucija buvo pavaldi Vidaus reikalų ministerijai.

Teisingumo ministerijai taip pat perduota teisė apsispręsti dėl naujojo įstaigos vadovo - kadenciją baigusi direktorė Marija Norkevičienė nuo birželio 30-osios įstaigai vadovauja laikinai.

Teisingumo viceministras Julius Pagojus ministerijos pranešime nurodo, kad šis sprendimas buvo priimtas, nes didžiąją dalį valstybės registrų tvarko TM pavaldžios įstaigos.

„Toks sprendimas leis efektyviau vystyti pagrindinius registrus, sukurs daugiau patogumų piliečiams ir verslui“, – sako J.Pagojus.

Gyventojų registro duomenys įstatymų nustatytoms institucijoms, tarp jų ir vidaus reikalų sistemos, toliau bus teikiami neatlygintinai. Iš esmės nesikeis ir konsulinių tarnybų veikla, susijusi su asmens tapatybės dokumentų išdavimu, civilinės būklės aktų registravimu.

Gyventojų registro tarnybos funkcijos - įgyvendinti valstybės politiką Gyventojų registro tvarkymo, kūrimo, vystymo srityje, taip pat tvarkyti gyvenamosios vietos deklaravimo ir asmens atpažinimo elektroninėje erdvėje sertifikatus, kurie įrašomi į asmens tapatybės korteles ir valstybės tarnautojų pažymėjimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS