Hidrometeorologai: meteorologinė sausra iš Lietuvos atsitraukia | Diena.lt

HIDROMETEOROLOGAI: METEOROLOGINĖ SAUSRA IŠ LIETUVOS ATSITRAUKIA

Gegužės pradžioje sulaukus daugiau kritulių, nei įprastai šiuo metu, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) skelbia, jog meteorologinė sausra šalyje atsitraukė, tačiau jos rizika dalyje regionų išlieka.

Pasak tarnybos, sausringą pavasarį nutraukė gegužės pirmą dešimtadienį iškritę 20 proc. daugiau kritulių, nei įprasta – kai kuriose stotyse iškritęs kritulių kiekis pirmą gegužės dešimtadienį viršijo daugiametę normą net 2–3 kartus. Dėl to praėjusią savaitę paskelbta sausra šalies pietvakariuose, taip pat ir kituose regionuose atsitraukia.

„Apibendrinant galima teigti, kad šiuo metu meteorologinė sausra iš Lietuvos atsitraukia ir nė viename regione nebėra fiksuojama“, – nurodo tarnyba.

Vis dėlto LHMT klimatologė V. Mačiulytė pastebi, kad negausūs balandžio krituliai pajūryje bei pietiniuose ir rytiniuose Žemaičių aukštumos šlaituose nebuvo kompensuoti ir lietaus gegužės pradžioje. Pasak jos, dėl besitęsiančio kritulių deficito didžiausia sausros rizika išlieka visoje ar dalyje Klaipėdos miesto ir rajono,  Pagėgių savivaldybių, taip pat Šilutės, Tauragės, Kauno, Prienų, Kaišiadorių, Vilkaviškio ir Kalvarijos rajonų savivaldybėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvos ūkininkams

Taip sako meteorologinė tarnyba ,tačiau ūkininkai sakys kitaip .Kaip nori kainas žemės ūkio produktams sukelti ,tai ir priežasčių surandi.Sunkus tai darbas ,pačių pasirinktas,tačiau ir mums pinigai iš dangaus nekrenta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS