Į 35 laisvas apylinkės teisėjų vietas pretenduoja tik 26 kandidatai: tai yra labai blogai | Diena.lt

Į 35 LAISVAS APYLINKĖS TEISĖJŲ VIETAS PRETENDUOJA TIK 26 KANDIDATAI: TAI YRA LABAI BLOGAI

Į 35 laisvas apylinkės teisėjų vietas pretenduoja tik 26 kandidatai, sako prezidento vyriausioji patarėja teisės klausimais Jūratė Šovienė.

„Šiuo metu yra 35 laisvos apylinkės teismų teisėjų vietos, į jas pretenduoja tik 26 kandidatai. Man norėtųsi, kad į vieną vietą tiek pretenduotų. Na, gal ne tiek, bet penki, šeši, iki dešimt“, – Žinių radijui antradienį teigė šalies vadovo atstovė.

„Tai yra labai blogai. Ne tik teismas, mums visiems, mūsų valstybei“, – pridūrė ji.

J. Šovienės teigimu, neinvestuojant į valstybės tarnybą, į teismus, jų darbo kokybė ir profesionalumas neaugs.

Tai yra labai blogai. Ne tik teismas, mums visiems, mūsų valstybei.

„Vien tik entuziazmu ir prasme esame lygio išlaikyti nepavys. Ir tą puikiai atspindi paskutinio meto atrankos į laisvas vietas“, – kalbėjo patarėja.

Vis dėlto ji pabrėžė, kad taip pat turi būti įgyvendinami „sisteminiai pokyčiai“: optimizuota teismų veikla, atsisakyta nebūdingų funkcijų, nustatyti objektyvūs teisėjų darbo krūvio rodikliai, išlyginti krūviai tarp tos pačios grandies teismų.

„Šitie dalykai turi būti padaryti“, – sakė J. Šovienė.

Ji konkrečiai nekomentavo „MG grupės“ (anksčiau „MG Baltic“) bylos, tačiau teigė, jog „nėra gerai, jei teisingumo vykdymas nekuria pasitikėjimo teismais“.

„Kita vertus, tas pasitikėjimas nėra ir negali būti kuriamas pataikaujant visuomenės nuotaikoms, tam tikrų interesų grupėms, įtakingiems asmenims. Pasitikėjimas yra kuriamas, jei teismas sprendimus grindžia išimtinai tik įstatymu ir vidiniu įsitikinimu, kuris yra paremtas visų byloje esančių įrodymų vertinimu“, – kalbėjo šalies vadovo atstovė.

Ji taip pat teigė, kad šiuolaikinėje teisėje pasitikėjimui taip pat svarbus bylos nagrinėjimo operatyvumas ir gebėjimas visuomenei paaiškinti priimtus sprendimus.

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos teismas paskelbė išteisinantis visus kaltinamuosius vienoje didžiausių ir garsiausių politinės korupcijos bylų, kurioje buvęs tuometinio koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltintas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kyšį paėmęs kaltintas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus, kai kurie kiti parlamentarai.

Teisėsaugai įtariant, kad „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija gavo naudos iš jų atstovų galbūt neteisėtos veiklos, kaltinimai buvo pateikti ir šiems trims juridiniams asmenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

L.

Tai rodo, kad sąžiningi teisininkai nenori dirbti politikų ir mafijozų perkamais pastumdėliais.

matomai .lietuvoj sukciu ,aferistu ir korumpuotu kysininku

deficitas ..riomerine profke nespeja ruost kvalifikuotus aferiugas...

Anonimas

Korumpuota valstybė ,ar gali padorus teisejas dirbti su korumpuotais.32 metai tas pats per tą patį.Teisesauga bereikšmė,nusikalteliai progresuoja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS