Į eterį grįžta PBK programa, bet be propagandinės laidos „Žmogus ir įstatymas“ | Diena.lt

Į ETERĮ GRĮŽTA PBK PROGRAMA, BET BE PROPAGANDINĖS LAIDOS „ŽMOGUS IR ĮSTATYMAS“

  • 1

Kitą savaitę baigiasi Pirmajam Baltijos kanalui (PBK) skirtas apribojimas ir vėl bus transliuojama jo programa, įskaitant Rusijoje pagamintą produkciją, tačiau be pasipiktinimą Lietuvoje sukėlusios propagandinės laidos "Žmogus ir įstatymas", pranešė kanalo vadovybė.

Įprasta PBK programa į eterį grįš po trijų mėnesių pertraukos nuo sausio 15 dienos.

„Džiaugiamės, kad nuo sausio 15 dienos vėl pradėsime transliuoti tradicinę ir daugelio mėgstamą Pirmojo Baltijos kanalo programą. Esame pasiryžę įvykdyti visus savo įsipareigojimus prieš klientus, partnerius ir žiūrovus. Taip pat ketiname tęsti tradicinius socialinius projektus ir taip prisidėti prie gerovės kūrimo Lietuvoje“, - pranešime spaudai teigė kanalą valdančio holdingo "Baltic Media Alliance Lietuva" pardavimų vadovas Deividas Švainickas.

Tuo pačiu kanalas pranešė, kad jo eteryje išvis nebeliks laidos „Žmogus ir įstatymas“.

Anot pranešimo, ją holdingas „Baltic Media Alliance“ išėmė iš savo tinklelio visose trijose Baltijos šalyse iškart, kai buvo parodyta melaginga laida sovietų agresiją Sausio 13-ąją.

"Holdingas sustiprino kontrolės mechanizmus - nuo šiol retransliuojamų laidų turinys bus dar labiau stebimas, todėl tikimasi, kad panašaus pobūdžio laidos eteryje daugiau nebepasirodys", - teigia BPK vadovybė.

Per BPK rodomų ne Europos Sąjungoje rengtų laidų retransliavimas laikinai sustabdytas pernai spalį teismo sprendimu. Į jį su tokiu prašymu kreipėsi Lietuvos radijo ir televizijos komisija, kai per PBK parodyta melaginga propagandinė laida apie Sausio 13-ąją. Anot komisijos, laidoje paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija, tyčiotasi iš Lietuvos žmonių ir niekintas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Spalį Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo viešo pritarimo sovietų nusikaltimams prieš Lietuvą ir jos gyventojus, jų neigimo bei šiurkštaus menkinimo laidoje "Žmogus ir įstatymas".

Po šio įvykio atsistatydino Pirmąjį Baltijos kanalą valdančio holdingo vadovė Lietuvoje Jolanta Butkevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

matosi

gavo gerai i kisene?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS