Į Kroatiją išgabenta tarptautinės pagalbos siunta – 300 miegmaišių | Diena.lt

Į KROATIJĄ IŠGABENTA TARPTAUTINĖS PAGALBOS SIUNTA – 300 MIEGMAIŠIŲ

Ketvirtadienio rytą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento  prie Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai į Kroatiją, kurioje įvyko galingas žemės drebėjimas, išgabeno tarptautinės pagalbos siuntą – 300 miegmaišių. Vyriausybės nutarimu jie yra skirti iš valstybės materialinių išteklių rezervo. Miegmaišių vertė – beveik 10,9 tūkst. eurų.

„Ši siunta Kroatiją turėtų pasiekti po Naujųjų metų. Džiaugiamės galėdami padėti“, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius  Saulius Greičius. Pasak departamento vadovo, tai ne pirmoji pagalbos siunta šiai šaliai. Kroatijos Respublikos civilinės saugos tarptautinės pagalbos prašymu dėl žemės drebėjimo padarinių, Lietuvos Vyriausybės nutarimu iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento tvarkomų valstybės rezervo materialinių išteklių atsargų  šiais metais kovo 22 d.  buvo nuvežta 21 palapinė, 200 sulankstomųjų lovų, 200 miegmaišių ir 21 elektrinis oro šildytuvas.

Pagalbos iš Lietuvos šiemet sulaukė ir Graikija. Šios šalies  humanitarinės pagalbos prašymu Lietuvos Vyriausybės nutarimu valstybės rezervo materialinių išteklių atsargų į Graikiją buvo nugabenta 40 palapinių, 105 sulankstomosios lovos, 270 miegmaišių, 270 pagalvių ir 500 porų avalynės.

GALERIJA

  • Į Kroatiją išgabenta tarptautinės pagalbos siunta – 300 miegmaišių
  • Į Kroatiją išgabenta tarptautinės pagalbos siunta – 300 miegmaišių
  • Į Kroatiją išgabenta tarptautinės pagalbos siunta – 300 miegmaišių
VRM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS