Į Lietuvą atklydusi meška po trijų valandų grįžo į Baltarusiją | Diena.lt

Į LIETUVĄ ATKLYDUSI MEŠKA PO TRIJŲ VALANDŲ GRĮŽO Į BALTARUSIJĄ

  • 15

Kabelių užkardos pasieniečiai fiksavo, kaip Čepkelių raiste iš Baltarusijos į Lietuvą sieną kirto meška. Europos Sąjungos teritorijoje ji praleido apie tris valandas ir raistu sugrįžo į Baltarusiją, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Antradienį paryčiais Kabelių užkardos pasieniečiai per sienos stebėjimo sistemą pastebėjo mešką. Ši vieta yra Varėnos rajone, Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato teritorijoje, prie sienos su Baltarusija. Abipus jos yra raistas.

Prie sienos su Baltarusija Lietuvos pusėje ginantis nuo migrantų antplūdžio buvo nutiesta koncertina ir įrengta apsauginė tvora. Čepkelių raiste dėl nestabilaus grunto ir gamtinių kliūčių tokios infastruktūros įrengti nebuvo įmanoma, todėl sieną čia Kabelių pasieniečiai saugo kitomis priemonėmis. Viena jų – sienos stebėjimo sistema. Ji rezervate veikia už kelių šimtų metrų nuo sienos linijos į Lietuvos gilumą, kur yra nedidelė stabilaus grunto juosta. Į stebėjimo sistemos kamerų akiratį patenka bet kas, sugebėjęs raistu pasiekti šią vietą.

Kabelių pasieniečiai apie 4.30 val. iškart užfiksavo iš Baltarusijos atšleivojusią mešką. Prie sienos ji neužtruko ir nuėjo į Lietuvos gilumą.

Apie 7.30 val. lepečkojė vėl grįžo prie sienos, tiesa, maždaug už kiek daugiau nei trijų kilometrų nuo tos vietos, kur ją pažeidė pirmąsyk.

Pasieniečių akivaizdoje meška grįžo į Baltarusiją ir pastarosiomis dienomis Čepkelių raiste daugiau nebuvo pastebėta.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

MATYT DIEVAS SIUOS VISUS NUKRYPELIUS BAUDZIA.

Protinga meškutė ,pagal kvapą tikriausia pajautė,kad čia daug parazitų gyvena ir sugrįžo namo.

Net

Meška Nenori būt Lietuvoj....

kaunietis

Tarakono kgb uzverbavo meska hibridiniam karui-atejo i Lietuva,prisiko ir atgal.Visai kaip ir bulbasai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS