Į Lietuvą atvyko JAV karių ir technikos dalyvauti pratybose | Diena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKO JAV KARIŲ IR TECHNIKOS DALYVAUTI PRATYBOSE

Penktadienio naktį į Lietuvą atvyko JAV karių ir technikos dalyvauti pratybose „Kardo kirtis“.

„Apie 3 valandą ryto Lietuvos sieną ties Kalvarija kirto pirmoji Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės III-ojo kavalerijos pulko karių ir karinės technikos kolona“, – pranešė Lietuvos kariuomenė.

Anot jos, šie kariai ir karinė technika – pėstininkų kovos mašinos, šarvuotieji visureigiai, sunkvežimiai ir kt. – dalyvaus Baltijos šalyse ir Lenkijoje vyksiančiose pratybose „Kardo kirtis“.

Iš pradžių jie dalyvaus mokymuose Lietuvoje, paskui planuoja vykti į Latviją.

Šios pratybos skirtos treniruoti JAV pajėgų gebėjimą šaltuoju metų laiku taktiškai perdislokuoti karinius vienetus į rytinį NATO regioną bei treniruoti sąveiką su sąjungininkais.

„Kardo kirtis“ – didelio masto pratybų „Europos gynėjas 2022“ dalis.

Jose taip pat dalyvaus JAV 12-osios karinės aviacijos brigados ir Jungtinės Karalystės Karališkųjų oro pajėgų kariai su kariniais transportiniais sraigtasparniais CH-47 „Chinook“, atakos sraigtasparniais AH-64 „Apache“, JAV oro gynybos būrys.

Lietuvos oro erdvėje taip pat treniruosis Baltijos oro policijos misiją šiuo metu atliekantys Lenkijos kariai su naikintuvais F-16 bei JK oro pajėgų kariai su naikintuvais „Typhoon“.

Pagrindinis pratybų „Kardo kirtis“ akcentas Lietuvoje – kitą savaitę planuojama bendra operacija, per ją Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai kariniais orlaiviais bus perdislokuoti iš Pabradės į Kazlų Rūdos poligoną, kur atliks suplanuotus kovos veiksmus.

GALERIJA

  • Į Lietuvą atvyko JAV karių ir technikos dalyvauti pratybose
  • Į Lietuvą atvyko JAV karių ir technikos dalyvauti pratybose
  • Į Lietuvą atvyko JAV karių ir technikos dalyvauti pratybose
Kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ernestas.

Ačiū. Melas. Suverinės teisės ir laisvas savarankiškas valdymasis tautų, kurios buvo jėga prijungtos, turi būti atstatytos. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos respublikos karo kurstymas, propoganda, Visuomenės kurstymas. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Pilietis

Senai Lietuvoje reikėjo bluokoti komentarus,nes dauguma jų Kremliaus troliai kaip jonas

Jonas

Atvyko nemokamai pabūti išlaikomais .Tokia situacija, kad net žinių portalai pažeidžia LR konstitucijos 25 straipsnį. DELFI seniai anonimam ateme teisę komentuoti ,dabar Kauno dienos portalas.Apie ką gali rašyti tokie dienraščiai,tik apie melą.Nes žmones turi draugų , pažįstamų visam pasaulyje , todėl puikiai žino kas dedasi Ukrainoje ir kitose salyse. O rinkti pinigus is žmonių Lietuvoje būtų gėda,nes puikiai žinote, kaip gyveną žmonės Lietuvoje.O šitie kurie migruoja į Lietuvą yra Zelenskio kompanijos žmonės , turtingi ir pagalbos jiems nereikia o jeigu ir reikia tai turi padėti jų turtingas klounas is Amerikos , tapęs neteisėtų prezidentų.Geda būtų mūsų žmonėm kurie stengiasi sugraudinti melu Lietuvos vargšus žmones.Paprasykite Zelenskio pinigų jo islaikytiniam.Mano nuomonę paremta tiesa, kurios bijo žiniasklaida ir draudžia komentarus apie tai.Atleiskite kam nepatiko tiesa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS