Į Lietuvą atvyko Lenkijos kariuomenės vadas | Diena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKO LENKIJOS KARIUOMENĖS VADAS

  • 4

Pirmadienį į Lietuvą oficialaus vizito atvyko Lenkijos kariuomenės vadas generolas leitenantas Rajmundas Andrzejczakas (Raimundas Andžejčakas) ir jį lydinti delegacija.

Vizitu siekiama stiprinti Lietuvos ir Lenkijos karinį bendradarbiavimą bei regiono saugumą, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Antradienį svečias susitiks su krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu, Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku, kitais kariuomenės atstovais.

Pasak KAM, oficialiuose susitikimuose bus diskutuojama apie NATO ir Europos Sąjungos saugumo stiprinimo iniciatyvas, JAV karių buvimą regione, paramą Ukrainai, bendras karines pratybas, regiono oro gynybos užtikrinimą, karinį mobilumą, šalių pasirengimą kolektyvinei gynybai ir trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados vystymą.

Lietuvos kariuomenės atstovai svečius iš Lenkijos ketina supažindinti su šalies gynybos planavimo procesu, karinių pajėgumų vystymo prioritetais ir planais, informacinės erdvės analize ir Krašto apsaugos savanorių pajėgomis.

Trečiadienį Lenkijos kariuomenės vadas Šiauliuose, Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje, aplankys NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančius Lenkijos karius. Šiauliuose nuo šių metų pradžios misiją vykdo keturi lenkų naikintuvai F-16 „Fighting Falcon“.

R. Andrzejczakas Lenkijos kariuomenei vadovauja nuo pernai rugpjūčio. Eidamas šias pareigas generolas į Lietuvą atvyksta antrąjį kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zelemuncikas

čiut,čiut apsirikau-pamaniau,kad Želigovskis.

minde

visus reik vyt kai atvaziuokja tik ukrainiecius primt .tokia turtingasalis nedarbo lygis lenjijo 3.5 /o cia 7 tai labai mum didziuotis nera kuo ir lenkijoj yra progresinai mokesciai.

Anonimas

Vyt sita slekta is Lietuvos. Lenkija -- amzinas Lietuvos priesas. Tegul grazina atplestas lietuviskas zemes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS