Į Lietuvą iš Venesuelos atvyko dar 13 lietuvių ir jų artimųjų | Diena.lt

Į LIETUVĄ IŠ VENESUELOS ATVYKO DAR 13 LIETUVIŲ IR JŲ ARTIMŲJŲ

Sausio 29-osios naktį iš Venesuelos į Vilnių atskrido 13 Lietuvos piliečių, lietuvių kilmės asmenų bei jų šeimos narių.

Tai jau ketvirtas perkėlimas, kurį, įgyvendindama Asmenų perkėlimo į Lietuvos Respubliką įstatymą, organizavo Lietuvos ambasada Ispanijoje.

Šiuo metu į Lietuvą iš Venesuelos iš viso perkelti 26 asmenys.

Atvykusius lietuvius ir jų šeimų narius Vilniuje pasitiko Pabėgėlių centro atstovai, kurie pasirūpino atvykusiųjų laikinu apgyvendinimu, šilta apranga ir maistu, taip pat ir jų karantinavimu.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, vėliau perkeltiems asmenims bus skiriamos išmokos įsikūrimui bei būtiniausioms reikmėms, teikiama pagalba vaikų ugdymui bei lietuvių kalbos mokymuisi, padedama darbo paieškose ir kita.

Situacijai Venesueloje negerėjant, vis daugiau asmenų ryžtasi palikti krizės purtomą šalį ir pradėti naują gyvenimą savo tėvų ir senelių gimtinėje.

Šiuo metu Lietuvos ambasada Madride bendrauja su daugiau kaip 80 asmenų, kurie turi perkeliamojo asmens statusą ir siekia persikelti į Lietuvą. Dar tiek pat asmenų teiraujasi apie tokio statuso gavimo galimybes ir svarsto teikti prašymus.

Lietuvių bendruomenė Venesueloje vienija apie 400 lietuvių kilmės asmenų. Manoma, kad Venesueloje gyvena apie 1 000 Lietuvos piliečių ir lietuvių kilmės asmenų.

Prašymus dėl perkeliamo asmens statuso suteikimo galima pateikti Lietuvos ambasadai Ispanijoje iki spalio 1 dienos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

valio

pagaliau vieno,pusdurnio nebeliko.Liko dar vienas...

NIJOLE

Bukit valdziazmogiai protingi, jiems Lietuva tik stotele EUROPOJE. jie visi yra tinginiai dirbti, nori nemokamu talonu maistui. Jie pajuode, kodel? JU NE LIETUVIU SAKNYS, O PASAULIO MISRUNO. JIE ISVAZIVO SAVO NORU, TAI MES IR NEPRASOM JU SUGRIZTI. KO? PASENTI IR SMIRDETI KAIP SESKAI, NES JIE JUODI. !!!!!!!!!!!!!!!!

Po v

Seniau sakydavo: jus priglaus motina Rusija. Dabar Lietuva. Būsim geri visiem, tik ne saviems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS