Į mokyklas grįžo 63 tūkst. pradinukų, apie 7 tūkst. iš jų – testuojami | Diena.lt

Į MOKYKLAS GRĮŽO 63 TŪKST. PRADINUKŲ, APIE 7 TŪKST. IŠ JŲ – TESTUOJAMI

Į mokyklas jau grįžo 63 tūkst. pradinukų, antradienį skelbia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Preliminariais iš savivaldybių gautais duomenimis, kovo 29 dieną klasėse mokėsi virš 63 tūkst. pradinukų, tai keturiais tūkstančiais daugiau nei praėjusią savaitę. Iš jų beveik septyni tūkstančiai mokosi mokyklose, kuriose taikomas grįžimas pasirinkus testavimą kaupiniais“, – pranešė ministerija.

Neatliekant profilaktinio tyrimo kaupinių metodu mišrus ugdymas vyksta 45 savivaldybių 437 mokyklose, jas lanko 94 proc. visų šių savivaldybių pradinukų. Šiose mokyklose nebūtinai visos klasės kasdien ateina į klases, nes ugdymas gali būti vykdomas pamainomis.

Kaip ir praėjusią savaitę, mokyklos pradinukams atvertos ir 12-oje iš 15 savivaldybių su prastesniais epidemiologiniais rodikliais, kur kontaktinį ugdymą leista atnaujinti jei mokyklose užtikrinamas bendruomenės ir moksleivių testavimas kaupinių metodu.

Iš viso šią savaitę taip mokosi 44 šalies mokyklų arba 10-čia daugiau, nei prieš savaitę, beveik pusė jų, t.y. 19 – Vilniuje.

Kaupinių testavimas taikomas ir keliose mokyklose Alytaus mieste, Plungės ir Vilkaviškio rajonuose, nors tai nėra privaloma pagal Vyriausybės nutarimą.

Ministerija taip pat skelbia, kad nuo praėjusios savaitės sudarius galimybę abiturientams dalyvauti gyvose konsultacijose ne didesnėmis nei po penkis moksleivius grupėmis, tokia galimybe naudojasi 157 gimnazijos 48-iose savivaldybėse. Kai kuriose kitose savivaldybėse konsultacijos planuojamos artėjant egzaminų sesijai gegužės-birželio mėnesiais, dalyje – jau po Velykų atostogų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS