Į šalį atplūs vėsesni orai | Diena.lt

Į ŠALĮ ATPLŪS VĖSESNI ORAI

  • 2

Pirmoji spalio savaitė į mūsų šalį atkeliaus su vis labiau vėstančiais orais ir trumpais lietumi, LRT RADIJUI sakė sinoptikė Natalija Nikolajenko.

Sekmadienį daug kur palis, vyraus trumpi lietūs. Daugiau lis šiaurės vakariniuose rajonuose. Iš pietinių platumų į mūsų šalį plūstelės didelė šiluma. Įdienojus atšils iki 15–20 laipsnių šilumos, o vietomis pietiniuose rajonuose temperatūra pakils net iki 21–22 laipsnių šilumos. Tik kai kur šiaurės rytų Lietuvoje , kur debesų bus daugiau, gali būti žymiai vėsiau – 12–14 laipsnių šilumos. Pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas.

Pirmadienį ciklonas keliaus per Lietuvą į šiaurės rytus. Daugelyje rajonų palis, daugiausia – trumpai. Naktis bus dar šilta, temperatūra mažai skirsis nuo praėjusios nakties – bus 9–14 laipsnių šilumos. Dieną vėjas pasisuks iš šiaurės, tad, pasak sinoptikės, į mūsų šalį veršis jau vėsesnis oras. Pirmadienio vidurdienį temperatūra pakils tik iki 13–18 laipsnių šilumos.

Antradienį slėgis kils. Nuo Skandinavijos atslinks dar šaltesnis oras. Naktį dar vietomis trumpai palis. Dieną žymesnio lietaus jau nenumatoma. Orai gerokai atvės – naktį bus 6–11, o dieną – 9–14 laipsnių šilumos. Stiprės šiaurės rytų vėjas. Dieną vėjo gūsiai daug kur pasieks 15–19 m/s.

Trečiadienį prie Lietuvos artės pietinis ciklonas. Numatomi gana lietingi, vėjuoti ir vėsūs orai. Temperatūra naktį nukris iki 3–8 laipsnių šilumos, dieną neviršys 6–11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį orai mažai keisis, tik diena turėtų būti pora laipsnių šiltesnė, sakė sinoptikė N. Nikolajenko. Temperatūra pakils iki 9–14 laipsnių šilumos. Penktadienį lis mažiau. Dieną pasirodys saulė, vėjas aprims, tačiau temperatūra beveik nesikeis.

Tikimasi, kad kitą savaitgalį Lietuvos orams turės įtakos virš Skandinavijos stiprėjantis anticiklonas. 

Gairės: orai, ruduo, vėsa, šiluma
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kas pajėgete nueiti balsuoti,tik nebalsuokite už vagis .konc

Dievuli padėk saugoti pensininkų centus,duok dar nors pora savaitėlių šilumos,KAD NEREIKĖTŲ JUNGTI ŠILDYMO.Susitaupyčiau ant kelių pokelių kruopų.Pavasarėjant kaip einu kolidorium tai tik atsimušinėju į sienas.Bunu taip nusilpęs nuo nedavalgymo.Dėkui Dievuli ,kad mums padedi ir mūsų šitie kraugeriai --plėšikai neapvagia galutinai.Kad ir pusbadžiu ,bet dar noriu gyventi žemėje.

Chė

Tai vis gasdinat ir gasdinat kad biški atvės, jug taip ir turi būt, bet dar palyginus labai šilta, nepasakytum kad jau spalio mėn, atrodo kaip pavasaris ar vasara, drugeliai tik skraido, ir net nepanašu kad toliau bus vėsiau. Taip kad be šildymo apseisim iki lapkričio men, nes dievuliukas mato kad mes neturim pinigėlių mokėt už šildymą, bet kad ir pajunge šildymą tai radiatoriai tik gyvi, ne lediniai, o mokėt reikės ir už šaltus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS