Į Seimą grįžta prezidentės veto dėl teisės turėti ginklą karo metu | Diena.lt

Į SEIMĄ GRĮŽTA PREZIDENTĖS VETO DĖL TEISĖS TURĖTI GINKLĄ KARO METU

  • 0

Į Seimą grįžta prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuotas įstatymas dėl teisės turėti ginklą nepaprastosios padėties ar karo metu.

Pagal Seimo statutą, gavęs vetuotą įstatymą Seimas balsuoja, ar svarstyti grąžintą įstatymą iš naujo, ar laikyti jį nepriimtu.

Seimo priimtame įstatyme numatyta, kad ginklai ir šaudmenys iš jų turėtojų yra laikinai paimami ar rekvizuojami (paimami valstybės reikmėms – BNS)  Nepaprastosios ar Karo padėties įstatymų nustatyta tvarka ir sąlygomis.

D. Grybauskaitė teigia, kad toks teisinis reguliavimas gali riboti piliečių teises, nes sudaro prielaidas laikinam ginklų ir šaudmenų paėmimui iš visų juos teisėtai turinčių asmenų visais atvejais, įvedus nepaprastąją ar karo padėtį.

Prezidentė siūlo, kad nepaprastosios, karo padėties metu ar paskelbus mobilizaciją ginklai bei šaudmenys jų teisėtiems turėtojams būtų paliekami ir galėtų būti laikinai paimami ar rekvizuojami tik išskirtiniais atvejais – jeigu tie ginklai ir šaudmenys būtų reikalingi Lietuvos ginkluotosioms pajėgoms arba būtų turima informacijos, kad jie gali būti panaudoti nusikalstamoms veikoms daryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS