I. Šimonytė apie sprendimą dėstytojus skiepyti anksčiau nei policininkus: nežinau, ar tai klaida | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE SPRENDIMĄ DĖSTYTOJUS SKIEPYTI ANKSČIAU NEI POLICININKUS: NEŽINAU, AR TAI KLAIDA

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia negalinti pasakyti, ar klaida buvo valdžios priimtas sprendimas, dėl kuriuo policijos pareigūnai skiepijimo prioritetų eilėje atsidūrė žemiau nei universitetų dėstytojai. Nors Vyriausybės atstovai pažadėjo dar šią savaitę nuo COVID-19 pradėti skiepyti policijos pareigūnus, jie trečiadienį prie Vyriausybės rūmų surengė protesto akciją.

„Galite tai vadinti klaida, nors aš nežinau, ar tai yra klaida“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Premjerė pažymėjo nenorinti įsivelti į diskusijas apie tai, kuri iš profesijų šiuo metu svarbesnė. Anot jos, policijos pareigūnų pasipiktinimą sukėlusį Vyriausybės žingsnį tiesiog padiktavo logika bei sprendimas skiepijimo klausimais neskaidyti švietimo bendruomenės.

„Nenoriu įsivelti į diskusijas, kuri profesija yra svarbesnė. Švietimo darbuotojai buvo visi sutelkti viename prioritete. Kadangi iš pradžių buvo diskusija apie abiturientus ir jų mokytojus, bet matėme iš pradinio ugdymo (darbuotojų – ELTA) skiepijimo, kad tokie dalinimai sukelia labai daug problemų ir klausimų: ar maistą tiekiantis žmogus turi būti skiepijamas, ar administracija turi būti skiepijama. Tai sprendimas buvo tiesiog įtraukti visą švietimo veiklą“, – teigė I. Šimonytė ir pažymėjo, kad pareigūnai visgi yra įrašyti prioritetinėje skiepijimo eilėje.

„Pareigūnai vis dėlto yra numatyti prioritetinėje eilėje, tik po rizikos grupių, tačiau tikrai aukščiau nei plačioji visuomenė“, – sakė ji.

Be to, akcentavo premjerė, siekiant išlaikyti sklandų skiepijimo procesą būtina atsižvelgti ir į kitus argumentus.

„Tarkime, didesnius (vakcinų – ELTA) kiekius bandyti naudoti ten, kur yra daug žmonių, o ne bandant daug žmonių pasikviesti į kažkokią skiepijimo vietą. Čia pirmiausiai kalbame apie didelius žmonių būrius ir kolektyvus“, – sakė I. Šimonytė.

Trečiadienį policijos pareigūnai prie Vyriausybės rūmų surengė protesto akciją, kuria išreiškė nepasitenkinimą valdžios sprendimu atsisakyti skiepyti pareigūnus pagal prioritetinę tvarką. Kelios dešimtys asmenų susirinko V. Kudirkos aikštėje, prie Vyriausybės pastatyti ženklai „Stop kontrolė“, taip siekiant Ministrų Kabinetui parodyti, kokį indėlį policininkai įneša kovoje su COVID-19 pandemija. 

Šiuo metu galioja vakcinacijos nuo COVID-19 viruso planas, pagal kurį Vidaus reikalų ministerijos vadovaujamose įstaigose tarnaujantys pareigūnai yra paskutinėje prioritetinėje grupėje, po kurios būtų pereinama prie masinės vakcinacijos.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė praėjusią savaitę kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) ir paragino nedelsiant paskiepyti 7,9 tūkst. pareigūnų.

Tuo tarpu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys užsiminė, kad šią savaitę bus pradėti skiepyti dideli kolektyvai, esantys žemesnėse skiepijimo prioritetinėse grupėse. Jo teigimu, tarp anksčiau skiepijamų grupių turėtų būti ir įvairių tarnybų pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS