I. Šimonytė: ieškosime būdų, kaip atnaujinti sunkiai sergančių artimųjų lankymą | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: IEŠKOSIME BŪDŲ, KAIP ATNAUJINTI SUNKIAI SERGANČIŲ ARTIMŲJŲ LANKYMĄ

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia suprantanti sunkumus, kuriuos sukelia dabar galiojantys karantino ribojimai, neleidžiantys gydymo įstaigose lankyti sunkiai sergančių artimųjų. Ministrės pirmininkės teigimu, slūgstant COVID-19 epidemijai, bus ieškoma sprendimų, kurie saugiai leistų artimiesiems lankyti sunkiai sergančius ligonius.

„Taip, yra apribojimas dėl sunkiai sergančių žmonių lankymo iš esmės dėl tos pačios epidemiologinės situacijos. Labai gerai tą problemą suprantu. Tikrai, kaip žmogus, kuris pats antru etatu gyvenime ilgą laiką dirbęs ligoninės slaugytojo padėjėju, todėl tikrai žinau, kiek darbo slaugant sunkų ligoninį, kuris yra ligoninėse ir tikrai žinau, kad slaugytojų padėjėjai su tuo darbu susitvarkyt tiesiog negali“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė I. Šimonytė.

Todėl premjerė viliasi, kad epidemijai slūgstant bus galima rasti tarpinių sprendimų dėl sunkiai sergančių artimųjų lankymo.

„Labai norėčiau tikėti, kad epidemijai slūgstant bus galima rasti kažkokių tarpinių sprendimų ar, tarkime, testavimo būdu, ar, tarkime, didesnės žmonių vakcinavimo apimties būdu leisti artimiesiems lankytis pas savo sunkiai sergančius artimuosius“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Medicinos pagalba Šiuo metu, tokia kaip buvo po karo.Norėtusi paklausti ,kur pinigai kuriuos moka kiekvienas už privalomą sveikatos draudimą ? Gal sakau tada nereikėtų atskaičiuoti to mokesčio ,tai žinotum ,kad nemoki ir tau nepriklauso nemokamas gydymas.Gėda turi būti prieš Lietuvos žmonės ,kurie moka mokesčius.Sąmoningai naikinama medicininė priežiūra, medikai nedirba, naudodamiesi korona .Miršta nesulaukę eilės pas gydytojus o ne nuo koronos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS