I. Šimonytė: jei šventes sutiksime saugiai, griežtinimų gali pavykti išvengti | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: JEI ŠVENTES SUTIKSIME SAUGIAI, GRIEŽTINIMŲ GALI PAVYKTI IŠVENGTI

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad, jei gyventojai stengsis Velykas sutikti saugiai, Vyriausybei gali pavykti išvengti griežtų sprendimų dėl karantino priemonių.

„Labiausiai priklauso nuo to, kaip atrodys dinamika artimiausiomis dienomis, kaip mes patys visi kartu elgsimės. Jeigu šventes stengsimės sutikti saugiai ir pernelyg nekeldami rizikos namudiniu bendravimu vieni kitiems ir nebus kažkokio labai rizikingo spaudimo sveikatos sistemai (...), tai manau, kad gali Vyriausybei pavykti išvengti labai reikšmingo ar griežtų sprendimų“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I. Šimonytė.

Premjerė džiaugėsi, kad pastarąją savaitę pavyko gana žymiai padidinti testavimo apimtis.

Labiausiai priklauso nuo to, kaip atrodys dinamika artimiausiomis dienomis, kaip mes patys visi kartu elgsimės.

„Jos jau stiebiasi į tuos lygius, kurie buvo praėjusių metų pabaigoje. Dar visiškai to nepasiekė, bet turint minty, kad mes nebeturime didelių grupių, kurios buvo testuojamos rutiniškai, ar medikai, ar globos ir slaugos namų darbuotojai, manau, kad tie skaičiai, kuriuos dabar kasdien matome, – 11–13 tūkst., sekmadienį testuota dvigubai daugiau žmonių nei bet kurį sekmadienį prieš tai, leidžia tikėtis, kadi ir kitos priemonės leis mums situaciją valdyti“, – sakė premjerė.

Karantino režimas šiuo metu galioja iki balandžio 30 dienos.

Taip pat atnaujinti judėjimo ribojimai tarp savivaldybių nuo kovo 27 dienos iki balandžio 5 dienos.

Šiuo metu gali veikti atskirą įėjimą iš lauko turinčios parduotuvės, kirpyklos ir grožio salonai, muziejai ir galerijos. Vis dar išlieka apribota kavinių, restoranų, sporto klubų, teatrų veikla.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

???

kur teisinės valstybės principai ?

>>>R \\\\\.../////

metų ir nesveikos.

G

Neėra koronos tik melas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS