I. Šimonytė: jei žmogus nesiskiepijo, turėtų galioti draudimo sistemoje veikiantis principas | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: JEI ŽMOGUS NESISKIEPIJO, TURĖTŲ GALIOTI DRAUDIMO SISTEMOJE VEIKIANTIS PRINCIPAS

  • 21

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad jei žmogus nusprendė nesiskiepyti nuo COVID-19, būtų logiška, jei galiotų draudimo sistemoje veikiantis principas.

„Galima nesirgti – galima pasiskiepyti. Klausimas paprastas: ar žmogus tikrai ėmėsi priemonių, kad nesusirgtų. Jei jis negali pasiskiepyti – tai viena. Bet jei jis nusprendė nesiskiepyti, tai galioja draudimo sistemoje veikiantis principas: jei pats kažko nepadarote, kad apsisaugotumėte nuo draudiminio įvykio, draudimo išmoka nesumokama“, – interviu „Delfi”, komentuodama Vyriausybė siūlymą nepasiskiepijusiems ir COVID-19 susirgusiems asmenims nemokėti ligos išmokos, teigė premjerė.

I. Šimonytė nesutinka, kad šis pavyzdys sukuria nelygias sąlygas, nes pacientai, kurie dėl nesveiko gyvensenos būdo susirgo kraujagyslių ir širdies ligomis, išmokas gauna.

„O jei žmogus nusilaužia koją būdamas neblaivus? Šiuo atveju yra labai ryškus ryšys ne su širdies kraujagyslių ligomis ar kitomis diagnozėmis, o konkrečiai – su COVID-19. Šiuo klausimu, beje, Seimas dar nėra priėmęs sprendimo, nes turėtų būti pakeistas įstatymas. Aš manau, kad tai – viena iš ekonominių priemonių, kuri mažintų paskatas žmonėms, galintiems pasiskiepyti, priimti sprendimą nesiskiepyti“, – pridūrė premjerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Med.

Toks principas negali būti,tai asmeninis gyvenimas ir tokio dalyko pasaulyje nėra.Žmones virto zombiais o tai reiške ,tapo gyvuliais,jokio mandagumo, jokių padoraus gyvenimo taisyklių.Seksas ,kaip benamių šunų,su bet kuo,bet kur,bet kaip,jokios chigienos,kuo smirda daugiau ,tuo trauke daugiau.Žmogaus sveikatos priežiūra turi būti, ši sistema panaikintas o ji turi būti būtina.Maistą gamina bet kas,be jokių apsaugos priemonių, plaukais apsileide,nagais priklijuotais o po tais nagais ilgais gal kirmėlės veisėsi.Vienų žodžių ,naikina žmonės patys save, nepadės jokie skiepai , jeigu taip elgsis ir tokį gyvenimą gyvens.

H

Linkiu kad ji padvėstu

Onute

Ir kiek sita kvaisa sapalios. Kada go pagaliau ja dievas pasius i pragara. Va ten bus velniam darbo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS