I. Šimonytė ragina korupcija įtariamą VMVT vadovą trauktis iš pareigų | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ RAGINA KORUPCIJA ĮTARIAMĄ VMVT VADOVĄ TRAUKTIS IŠ PAREIGŲ

Premjerė Ingrida Šimonytė ragina korupcija įtariamą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovą Mantą Staškevičių trauktis iš pareigų.

„Vadovo atleidimui Valstybės tarnybos įstatymo formuluotė yra gana kebli. Norėčiau, kad vadovas pasiprašytų atleidžiamas iš darbo pats, manau, kad tai būtų garbinga“, – žurnalistams antradienį sakė ministrė pirmininkė.

Jei tokio sprendimo M. Staškevičius artimiausiu metu nepriims, premjerė ketina tartis su teisininkais, kaip elgtis toliau.

„Man sunku įsivaizduoti šio vadovo grįžimą pareigas, nes šešėlis, kuris buvo mestas, yra labai didelis“, – kalbėjo ji.

Norėčiau, kad vadovas pasiprašytų atleidžiamas iš darbo pats, manau, kad tai būtų garbinga.

Teisėsauga įtaria, kad VMVT vadovas ir darbuotojai užsiėmė sisteminga korupcija.

Per kratas pas įtariamuosius pareigūnai aptiko per 300 tūkst. eurų grynųjų. Tiriama, jog tarnybos atstovai galėjo reguliariai reikalauti kyšių iš verslininkų, grasindami neigiamomis pasekmėmis.

Pirmadienį I. Šimonytės sprendimu M. Staškevičius buvo nušalintas nuo pareigų. 

Ministrė pirmininkė taip pat teigė, kad tarnyboje pertvarkų reikėjo jau seniai, tačiau tam vis priešinosi Seimas.

Nors VMVT pavaldi Vyriausybei, tam, anot premjerės, „nėra gero pagrindo“.

„Institucijos pavaldumas ir atskaitingumas turėtų būti žymiai aiškiau susijęs su ta ministerija, kuri yra politiškai atsakinga už konkrečią sritį. Šiuo atveju – su Žemės ūkio ministerija“, – sakė ji.

I. Šimonytės teigimu, Seimo nariai tokiems pokyčiams priešinosi, sakydami esą tai sumažintų išduodamų dokumentų patikimumą.

Ji detaliau galimus pokyčius planuoja aptarti su Specialiųjų tyrimų tarnyba, tą ragina daryti ir atitinkamus parlamento komitetus.

Be kita ko, jai abejonių kelia ir būtinybė į pareigas skirti veterinarijos išsilavinimą turintį vadovą, kadangi tai „nepagrįstai siaurina galimybes pasirinkti kandidatą“.

„Galutinį atsakymą duos teismas, bet pakeliui manau, kad reiktų grįžti prie tų diskusijų, kurios jau yra buvusios“, – situaciją apibendrino Vyriausybės vadovė.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Advokatas

Jis ne trauktis turetu, o sedeti .

jas

Išeiti iš darbo su 300000 ir tai laikyti nuobauda Pasisakyti apie duotus kyšius šios įstaigos darbuotojams sunkus atvejas.Išspausti tiek pinigų tai organizuota ilgalaikė veikla .Išskaidrinti šios tarnybos darbą tai visą esamą sudėtį neutralizuoti nuo pareigų

O PATI KADA PASITRAUKSI ?

Ir ozio anuka, ir Kreiva snuki... Jus visi esate korumpuoti....!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS