Premjerė: kiti verslo atlaisvinimai bus sprendžiami per artimiausias savaites | Diena.lt

PREMJERĖ: KITI VERSLO ATLAISVINIMAI BUS SPRENDŽIAMI PER ARTIMIAUSIAS SAVAITES

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad jeigu epidemiologinė situacija neblogės, didžiųjų prekybos ir laisvalaikio centrų ir skirtingų veiklų atlaisvinimo klausimai bus sprendžiami per artimiausias savaites.

Jos teigimu, sprendžiant dėl veiklų atvėrimo, jas bus bandoma grupuoti pagal panašius jų principus.

„Jeigu manysime, kad tai saugu, bandysime veiklas grupuoti pagal tam tikrą jų panašumą, pagal tam tikrus principus, kurie juos vienija. Sporto klubai yra pateikę prašymą, kur tos siūlomos sąlygos galbūt atrodytų logiškos iš pirmo žvilgsnio, dar su ekspertais to neaptarėme, tačiau jeigu mes leidžiame judantiems žmonėms be kaukių užsiimti kažkokia veikla uždarose erdvėse, tuomet nelogiškas yra reikalavimas nerodyti spektaklio ar kino filmų“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I. Šimonytė.

„Reikia grupuoti veiklas pagal tam tikrą panašų požymį ir tuomet sprendimus dėl jų atlaisvinimo, reikalavimų keitimo priimti daugiau mažiau vienu metu. Jeigu situacija toliau neblogės, manau, kad galėsime apie tai kalbėti per artimiausias porą savaičių“, – sakė premjerė.

Jos teigimu, diskusiją dėl prekybos centrų, kurie šiuo metu negali veikti, sutarta tęsti šią ir kitos savaitės pradžioje.

„Jeigu su prekybos centrų valdytojais pavyks sklandžiai surasti bendrus sutarimus dėl to, kokios turėtų būti sąlygos dėl papildomo saugumo ne parduotuvėse (...), bet prekybos erdvėse, kurios yra prekybos centre, už kurias turėtų atsakyti valdytojai, manau, kad ilgai taip pat neužtruktų ir šitų sprendimų suderinimas ir priėmimas“, – sakė I. Šimonytė.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė leisti veikti atskirą įėjimą iš lauko turinčioms parduotuvėms, taip pat kultūros įstaigoms.

Šiuo metu karantino režimas galioja iki balandžio 1 dienos.

GALERIJA

  • Premjerė: kiti verslo atlaisvinimai bus sprendžiami per artimiausias savaites
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Susivokit pagaliau

Valdžiai -turim atidaryt visus verslus ,virusas su mumis gyvens dar ne vienus metus ,mokinkint žmones saugotis ,o ne badu marinkit.Gerai jūms ten ,sėdėt šiltose vietose ,kai tuo tarpu mano uždarytas versliukas ,vienintelis pragyvenimo šaltinis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS