Į tarptautinį profesinio meistriškumo konkursą „EuroSkills“ išlydima Lietuvos komanda | Diena.lt

Į TARPTAUTINĮ PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KONKURSĄ „EUROSKILLS“ IŠLYDIMA LIETUVOS KOMANDA

  • 0

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM) ketvirtadienį į didžiausią Europoje profesinio meistriškumo konkursą „EuroSkills“ bus išlydima Lietuvos delegacija.

Kaip pranešė ministerija, dešimties konkurso dalyvių komandą, kurią sudaro skirtingų šalies profesinių mokyklų mokiniai ir mokinės, sveikins premjerė Ingrida Šimonytė ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Kas dvejus metus vykstančiame „EuroSkills“ konkurse šimtai jaunuolių iš 32 šalių susirenka varžytis dėl galimybės pademonstruoti savo praktinius įgūdžius ir tapti geriausiais savo profesijos atstovais Europoje.

„EuroSkills“ dalyviai atrenkami nacionalinėse varžybose. Tarptautiniame konkurse jie turi pademonstruoti profesinius gebėjimus tiek individualių, tiek komandinių užduočių metu. Joms įgyvendinti reikalingos sudėtingos techninės žinios ir gebėjimai, kurių jaunuoliai įgyja profesijos mokydamiesi mokymo įstaigoje arba darbo vietoje.

Anot ministerijos, Lietuva „EuroSkills“ konkursuose dalyvauja nuo pat pirmojo konkurso, vykusio 2008 metais Roterdame, Nyderlanduose. 2010 metais Lisabonoje, Portugalijoje, lietuviai iškovojo sidabro medalį automechanikų rungtyje.

„EuroSkills“ konkursus organizuoja „WorldSkills Europe“ – dalis pasaulinio „WorldSkills“ judėjimo, skatinančio tobulinti profesinius įgūdžius. Organizacija, dirbdama su jaunimu, pedagogais, vyriausybėmis ir pramonės atstovais, padeda paruošti kvalifikuotą darbuotoją ir atsiskleisti talentams.

Europos Komisijos iniciatyva šie metai yra paskelbti Europos įgūdžių metais, kurie skirti suteikti naują postūmį mokymuisi visą gyvenimą.

Minint šiuos metus, Europos Komisija rekomenduoja stiprinti darbo rinkoje paklausius, skaitmeninei ir žaliajai transformacijai reikalingus įgūdžius, glaudžiai bendradarbiauti su socialiniais partneriais, švietimo ir mokymo paslaugų teikėjais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS