I. Trinkūnaitė teigia su M. Navickiene susipažinusi prieš 10–15 metų | Diena.lt

I. TRINKŪNAITĖ TEIGIA SU M. NAVICKIENE SUSIPAŽINUSI PRIEŠ 10–15 METŲ

  • 2

Teisėsaugos ir priežiūros institucijų akiratyje esančios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė teigia su iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigų atsistatydinusia Monika Navickiene susipažinusi prieš 10–15 metų, o jos sutuoktinį pažįstanti nuo jaunystės.

„Mindaugą (Navicką – BNS) pažįstu nuo jaunystės, vaikystės laikų (...). Moniką aš pažįstu taip pat nuo labai seniai. (...). Tai yra manau, kad kokių 10–15 metų“, – LRT laidai „Dienos tema“ trečiadienį sakė I. Trinkūnaitė.

„Kaip ir buvo minėta, tai yra asmeniniai santykiai. Tai yra tikrai gana reti santykiai. Neišskirtiniai ir tikrai ne artimi santykiai. Galbūt jie tapo kažkiek, na, ne artimesni, bet, na, sakyčiau, susitikimai galbūt buvo šiek tiek dažnesni būtent dėl mūsų vaikų“, – pridūrė ji.

M. Navickienė iš ministrės pareigų atsistatydino birželio 12-ąją paaiškėjus, kad ji pernai skrido privačiu lėktuvu atostogauti su I. Trinkūnaite ir jos gyvenimo draugu, už finansinius nusikaltimus teistu Vilhelmu Germanu (buvęs Vilius Židelis).

Portalas „15min“ anksčiau skelbė, jog V. Germanas 2023 metų kovą–balandį dirbo M. Navickienės sutuoktinio Mindaugo Navicko valdomoje įmonėje „Litlab“, taip pat dalyvavo I. Trinkūnaitės įsteigtos finansinių technologijų grupės „iSun“ įmonių veikloje – pavyzdžiui, kartu su M. Navicku priimdavo „iSun“ kertinius darbuotojus bei padalinių vadovus. 

Pats V. Germanas privačią kelionę yra vadinęs išimtinai „šeimos kelione“. Jis patvirtino M. Navickienę pažįstantis, tačiau, anot jo, Seimo narės ir jos vaikų dalyvavimą kelionėje derino I. Trinkūnaitė.

I. Trinkūnaitė sakė daugiau kartu su M. Navickiene neatostogavusi.

Dar prieš atsistatydindama iš ministrės posto M. Navickienė tikino su I. Trinkūnaite ir jos aplinka bendraudavusi itin retai, apie porą kartų per metus.

Buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės ryšiais domisi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, Seimo Antikorupcijos komisija.

Nepaisant to, kad 2022 metais po įvairių institucijų patikrinimų I. Trinkūnaitei buvo leista įsigyti „Foxpay“, šiemet vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija, o birželio 5 dieną – ir Vyriausybė pripažino įmonės savininkę neatitinkančia nacionalinio saugumo interesų.

Įmonė „Foxpay“ yra laimėjusi keliasdešimt viešųjų pirkimų, didžiausias jų – prieš kelerius metus sudaryta sutartis su Informacinės visuomenės plėtros komitetu (IVPK).

IVPK veikia kaip atsiskaitymų tarpininkas daugybei valstybinių institucijų per centralizuotus e. valdžios vartus ir tam naudoja „Foxpay“ paslaugas.

Lietuvos bankas nuo kovo vidurio atlieka neplaninį „Foxpay“ ir I. Trinkūnaitės patikrinimą. Būtent jai 2022 metais centrinis bankas leido įsigyti finansinių technologijų įmonę.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrios įmonės veiklos yra pradėjusi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

L.

Tokius vagis reikia paskelbti Lietuvos priešais. Nusavinti jų turtą.gal pusė seimo tokių yra! Negali Lietuva atsikratyti tų išgamų.

Onė

Įdomu ko ji siekia tais savo svaičiojimais,tai tipo niekuo čia dėta,išeitų pažintis su tuo......ir l lyg tarp kitko. Manau jos šeima buvo neblogai žinoma,tuo ši ponia nori naudotis, aišku kad viską lemia pinigai, o gobšumas begalinis .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS