Ieškomas kandidatas į Europos komitetą prieš kankinimą ir kitokį žiaurų elgesį | Diena.lt

IEŠKOMAS KANDIDATAS Į EUROPOS KOMITETĄ PRIEŠ KANKINIMĄ IR KITOKĮ ŽIAURŲ ELGESĮ

  • 2

Teisingumo ministerija skelbia atranką į vietą Europos komitete prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą.

Kaip teigiama pirmadienį ministerijos išplatintame pranešime, pretendentai į komitetą, tikrinantį nuteistųjų sąlygas laisvės atėmimo vietose, turi turėti profesinės patirties Europos konvencijos prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą reglamentuojamose srityse, šio komiteto stebėsenos vizitų metu vertinamų objektų veiklos srityse.

Taip pat jie turi mokėti anglų arba prancūzų kalbas, turėti antros oficialios kalbos pagrindus.

Europos komitetas prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą įsteigtas 1987 metais, jį sudaro po vieną narį iš valstybių, prisijungusių prie minėtos konvencijos.

„Šis komitetas yra neteisminis prevencinio pobūdžio mechanizmas, kurio užduotis yra tirti, kaip elgiamasi su asmenimis, kuriems atimta laisvė ir, jei reikia, sustiprinti tokių asmenų apsaugą nuo kankinimo ir kitokio žiauraus, nežmoniško ar žeminančio elgesio ir baudimo. Todėl Komitetui suteikta teisė inspektuoti bet kurią valstybių narių jurisdikcijoje esančią asmenų, kuriems valstybės vardu yra atimta laisvė, laikymo vietą“, – nurodoma pranešime.

Komiteto narius ketveriems metams renka Europos Tarybos ministrų komitetas.

Šiuo metu prie konvencijos yra prisijungusios 47 šalys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

manau galima butu kreiptis y Adamku

jis kandidatus zino, kurie ten Antaviliuose kankyklas renge pagal jankiu prasymus.....

Anekdotas

Tinkamiausias bus dr.Mengelė kūdykio veidu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS