Įgyvendinti konvenciją dėl kovos su prekyba žmonėmis trūksta lėšų | Diena.lt

ĮGYVENDINTI KONVENCIJĄ DĖL KOVOS SU PREKYBA ŽMONĖMIS TRŪKSTA LĖŠŲ

  • 0

Lietuva įstatymiškai yra išpildžiusi konvencijos dėl kovos su prekyba žmonėmis keliamus reikalavimus, bet praktinis konvencijos įgyvendinimas stringa dėl lėšų trūkumo, sako Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) vadovas Leonardas Talmontas.

„Lietuva 2012 metais ratifikavo konvenciją ir priėmė įstatymus, reikalingus konvencijai įgyvendinti. Manau, kad įstatymų leidyba konvencijos nuostatos yra įgyvendintos, tačiau praktinis įgyvendinimas dar stinga, dažniausiai dėl per mažo biudžeto“, - Seime ketvirtadienį per susitikimą su Kovos su prekyba žmonėmis ekspertų grupe (GRETA) sakė L.Talmontas.

„Mes, Lietuvos politikai, vieningai sutariame dėl būtinybės ieškoti būdų, kaip efektyviai kovoti su prekyba žmonėmis reiškiniu. Labai svarbu, kad šis nusikaltimas būtų išsiaiškintas ir nusikaltėliai visais atvejais būtų nubausti. Labai svarbu, kad mūsų pareigūnai sugebėtų identifikuoti nusikaltimo aukas, padėti joms grįžti į normalų, orų gyvenimą“, - kalbėjo komiteto vadovas.

Lietuvoje viešinčios Kovos su prekyba žmonėmis ekspertų grupės tikslas – stebėti, kaip valstybės narės įgyvendina 2005 metais Europos Tarybos konvencijos dėl veiksmų prieš prekybą žmonėmis reikalavimus.

Vilniuje taip pat organizuojami GRETA atstovų susitikimai Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo, Teisingumo ir Vidaus reikalų ministerijose, Vilniaus miesto krizių centre ir kitur, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Lietuva prie 2005 metų Europos Tarybos konvencijos dėl veiksmų prieš prekybą žmonėmis prisijungė 2012 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS