Informatikos ir ryšių departamentui prie VRM vadovaus T. Stankevičius | Diena.lt

INFORMATIKOS IR RYŠIŲ DEPARTAMENTUI PRIE VRM VADOVAUS T. STANKEVIČIUS

  • 1

Informatikos ir ryšių departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) nuo antradienio pradės vadovauti Tomas Stankevičius.

„Mano tikslas – užtikrinti, kad ši institucija būtų naujoviška, šiuolaikiška, o aptarnavimas atlieptų klientų lūkesčius. Paslaugos turėtų būti teikiamos vadovaujantis aukščiausiais kokybės, saugumo ir atvirumo standartais, vykdant jų skaitmeninę transformaciją ir užtikrinant duomenų valdysenos brandą“, – sako T. Stankevičius.

Naujasis Informatikos ir ryšių departamento vadovas šias pareigas pradės eiti laimėjęs Vidaus reikalų ministerijos skelbtą konkursą. Jame dalyvavo šeši pretendentai.

Mano tikslas – užtikrinti, kad ši institucija būtų naujoviška, šiuolaikiška, o aptarnavimas atlieptų klientų lūkesčius.

Kaip pranešė VRM, pastaruoju metu T. Stankevičius dirbo Vyriausybės kanceliarijoje vyriausiuoju patarėju informacinių technologijų ir saugumo klausimais. Jis taip pat yra Vilniaus universiteto dėstytojas.

2013–2018 metais T. Stankevičius buvo Informacinių technologijų valdybos viršininku Lietuvos kriminalinės policijos biure. 1999–2013 metais jis ėjo įvairias pareigas Policijos departamente, koordinavo valstybės informacinių išteklių kūrimą ir plėtrą. T. Stankevičius įgijo teisės magistro išsilavinimą Mykolo Romerio universitete.

Informatikos ir ryšių departamentas užtikrina bendrą Vidaus reikalų telekomunikacinio tinklo (VRTT) tvarkymą, saugą, nepertraukiamą funkcionavimą ir operatyvų reagavimą į incidentus kiaurą parą.

Į VRTT įjungta daugiau kaip 15 tūkst. fiksuoto telefono ryšio abonentų, daugiau kaip 7 tūkst. kompiuterių. Saugios skaitmeninio radijo ryšio paslaugos teikiamos daugiau kaip 10 tūkst. abonentų – nacionalinėms institucijoms, kurios vykdo valstybės sienos apsaugos, policijos, migracijos srautų valdymo ir kitas funkcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Kad mano kišenės būtų pilnos.............

SUSIJUSIOS NAUJIENOS