Įspėja degintis atsakingai: Lietuvoje UV indeksas ateinančiomis dienomis bus aukštas | Diena.lt

ĮSPĖJA DEGINTIS ATSAKINGAI: LIETUVOJE UV INDEKSAS ATEINANČIOMIS DIENOMIS BUS AUKŠTAS

  • 3

Feisbuko paskyros „Orai ir klimatas Lietuvoje“ meteorologai prieš artėjantį savaitgalį įspėja žmones šiomis dienomis degintis ypač atsakingai, nes UV indeksas Lietuvoje bus aukštas.

Rekomenduojama ypatingai saulės vengti 13–14 valandomis.

„Pačios ilgiausios dienos metuose ir aukščiausiai danguje vidurdienį pakylanti saulė yra pavojingiausia metuose saulė. Šiandien ir ateinančiomis dienomis UV indeksas (ypač 13–14 val.) bus aukštas ir gali siekti iki 6–7“, – informuoja meteorologų pranešimas. 

Pasak specialistų, tarp 11–16 val. geriau būti šešėlyje.

„Reikėtų dėvėti marškinėlius, nepamiršti skrybėlės ar kepuraitės. Taip pat reikėtų teptis kremu (SPF15 ir daugiau) nuo saulės, kadangi saugus buvimo laikas 1–2 (šviesios) odos tipo lietuviams ant saulės siekia iki 15–30 min. (būnant be visų kremukų)“, – saugaus buvimo saulėje rekomendacijos pateikiamos paskyroje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Ekspertai įspėja ir apie saulės žalą akims.

„UV spinduliai per ilgesnį laiką taip pat kenkia ir akims, todėl reikalingi saulės akiniai su UVA ir UVB filtru. Čia jau reiktų pabrėžti, kad dažnai pigūs (pvz. turgaviečių) akiniai būna tik tamsinti, bet be jokių apsauginių filtrų. Patikimus ir su visais apsauginiais filtrais galima įsigyti optikose“, – patarimus dalija specialistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Man

Labiau atrodo, kad esi užsispyręs asilas, kuris žino viską, ko nežino kiti. Man atrodo, kad esi dar didesnis kvailys nei jie. Kodėl jie deginasi? Ogi, ne visi skaito internetą arba juo nemoka naudotis, nes vasarą yra daug didesnių malonumų. Beje turėtų tie "susirūpinę" mūsų sveikata, parūpinti daugiau informacijos, kad degintis negalima. Bent jau pliažuose. O būtų dar daugiau saugumo, jei pradėtų domėtis šiais paranormaliais reiškiniais aplinkosauga? Jie nieko daugiau nesugeba, tik pranešti, o kodėl tie reiškiniai vyksta, slepia.

Anonimas

Pažiūrėjus i šio straipsnio nuotrauką atrodo kad i durnyną patekai.Kiek veltėdžiu , kiek dykaduonių Lietuvoje kurie nesupranta kad degintis negalima.Vaizdelis ne koks.

Exlikvidatorius

Kas gere iki nukritimo,to net Cernobylio idegis nenuzude! AA tiems,kuriu jau nebera tarp musu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS