Įspėja: dėl tokių darbo krūvių gali įsivelti klaida ir į šalį patekti teroristai | Diena.lt

ĮSPĖJA: DĖL TOKIŲ DARBO KRŪVIŲ GALI ĮSIVELTI KLAIDA IR Į ŠALĮ PATEKTI TERORISTAI

  • 6

Prie Vyriausybės – Migracijos departamento mitingas. Čia buvo reikalaujama darbuotojų algas kitąmet padidinti 30 proc. Plačiau – LNK reportaže.

Į mitingą prie Vyriausybės susirinko apie 30 Migracijos departamento darbuotojų. Jų skaudulys – atlyginimai. Šie yra vieni mažiausių ne tik vidaus reikalų sistemoje, bet ir valstybės tarnyboje.

„Mes norime oriai gyventi. Didžioji dalis darbuotojų šiuo metu uždirba mažiau nei tūkstantį eurų“, – sakė Migracijos departamento darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Rūta Gerikienė.

„Būčiau viena, gyvenčiau viena, tai gal ir užtektų to atlyginimo. Bet esu dviejų vaikų mama. Būreliai, mokykla, pratybos kainuoja. Jei dar nebūtų vyro atlyginimo, tikrai neišgyvenčiau“, – teigė Migracijos departamento klientų aptarnavimo specialistė Olga Grubickaja.

Migracijos darbuotojai teigia, kad atlyginimas yra neadekvatus krūviui. Į departamentą plaukia šimtai tūkstančių skambučių, elektroninių laiškų su prieglobsčio prašymais iš Ukrainos, Baltarusijos.

Darbo krūviai mūsų darbuotojams nuo 2020 m. yra išaugę tris kartus. Tai iš tiesų yra nežmoniški darbo krūviai.

„Darbo krūviai mūsų darbuotojams nuo 2020 m. yra išaugę tris kartus. Tai iš tiesų yra nežmoniški darbo krūviai“, – sakė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

„Darbas tikrai stresinis, atvyksta daug klientų. Ne visi būna maloniai nusiteikę. Darbo krūvis labai didelis, nėra kada net pailsėti. Dažnai aukojame ir savo pietų pertrauką“, – teigė Migracijos departamento klientų aptarnavimo specialistė Jūratė Žižytė.

Profsąjungos baiminasi, kad jei tokie darbo krūviai nemažės, tik laiko klausimas, kada įsivels žmogiška klaida ir į šalį pateks teroristų, Kremliaus agentų ar kitų pavojingų asmenų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

„Mes klausiame, ar yra gerai dirbti tokiu krūviu. Juk tai kelia pavojų nacionaliniam saugumui. Kas tada bus atsakingas, jei į Lietuvą pateks neaiškių žmonių?“ – sakė Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė.

„Nedarome kompromisų su kokybe ar laiko resursais, kuriuos reikia tam skirti“, – sakė departamento direktorė.

Migracijos departamentas ieško 50 žmonių, bet neatsiranda norinčių dirbti. Tenka skelbti konkursus ir po keturis kartus, o darbuotoją rinktis vos iš vieno kandidato.

„Svarbiausia yra bendrieji gebėjimai, aukštasis išsilavinimas, užsienio kalbų mokėjimas“, – kalbėjo E. Gudzinskaitė.

Kitais metais algoms papildomai numatyta 1,6 mln. eurų, o profsąjungų prašymas – dvigubai didesnis. Norima, kad algos kiltų net 30 proc.

„Nuosekliai didiname Migracijos departamento darbo užmokestį. Nuo 2021 m. tas fondas didėjo 63 proc.“, – sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Pasako vieną, bet nepasako kito. Iš tikrųjų buvo skirta papildomų etatų. Ir tų etatų padengimui reikėjo papildomų lėšų. Tačiau darbuotojų atlyginimai menkai paaugo“, – sakė R. Gerikienė.

Piketuotojai tikėjosi, kad jų pozicijos paklausyti norės daugiau valdžios atstovų. Tačiau mitinge Vyriausybės atstovai nepasirodė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

lnk turinys

Ner žurnalistų?

nnn

šiaip jau teroristams mūsų šalelė nekelia didelio susidomėjimo.Ir tikimybė,kad bus įvykdytas terorizmo aktas yra labai maža.Pasižiūrėkite tuo klausimu sudarytą tarptautinį žemėlapį.

skiep

sitie brudai pridalino simtus tukstanciu leidimu Lietuvoj gyvent priesisku saliu gyventojams,ko gero uz kysius ir dar jiems algas kelk.I kalejima jus arba i jusu mylima belarusija,parazitai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS