Įspėja: keliais judės karinė technika – prasideda NATO bataliono pratybos | Diena.lt

ĮSPĖJA: KELIAIS JUDĖS KARINĖ TECHNIKA – PRASIDEDA NATO BATALIONO PRATYBOS

  • 30

Pirmadienį Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje prasidės NATO Priešakinių pajėgų bataliono pratybos „Eager Leopard“. Dvi savaites truksiantys mokymai skirti treniruoti bataliono kuopas atlikti gynybos operacijas.

Šios pratybos – įprasta Rukloje, Jonavos rajone, dislokuoto NATO Priešakinių pajėgų bataliono kovinio rengimo dalis.

Rugsėjo 27-28 dienomis Lietuvos keliuose bus galima išvysti į pratybas vykstančią bataliono karinę techniką. Pagrindinis karinės technikos judėjimo maršrutas iš Ruklos į Pabradę numatomas per Elektrėnus, Maišiagalą ir Nemenčinę. Karinės technikos kolonas lydės Lietuvos kariuomenės ir NATO Priešakinių pajėgų bataliono Karo policijos automobiliai.

Ši NATO Priešakinių pajėgų bataliono rotacija nuo savo atvykimo į Lietuvą rugpjūčio pradžioje beveik užbaigė intensyvų būrio ir kuopos lygmens gynybos operacijų mokymų periodą. Šis mokymo etapas bus užbaigtas pratybomis „Eager Leopard“, kuriose bus įvertintas bataliono kuopų pasirengimas atlikti gynybos veiksmus. Taip pat šiais mokymais bus ruošiamasi lapkričio mėnesį vyksiantiems pagrindiniams Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ šių metų mokymams.

Sprendimą Baltijos šalyse ir Lenkijoje dislokuoti po NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę NATO valstybių vadovai priėmė, atsižvelgdami į agresyvius Rusijos veiksmus Ukrainoje ir pasikeitusią saugumo aplinką regione. Lietuvoje nuo 2017 m. vasario dislokuotai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei vadovauja Vokietija.

Nuo dislokavimo pradžios kartu su Lietuvos kariais rotuodamiesi jau yra treniravęsi per 8 tūkst. karių iš devynių NATO valstybių – Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Čekijos, Islandijos, Liuksemburgo, Kroatijos, Prancūzijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Patriotas

Pratybas reikia derinti su baltarusiu isvadavimo pasiruosimo planais. Sutelkt kariuomene prie Baltarusijos sienos. Prie pat sienos. Puolimo kryptimis. Nors Gardina isvaduokim is tarakono. Siandien namuose slepete nudejau jau septinta tarakona. Kariuomene reikia aprupinti ir diclofoso balioneliais. Kad kariai kol esame cia praktikuotusi naikint tarakonus. Idomu ar jei papurkst ant tarakono muitininko ar tas irgi nudvestu?

Lietuvis

Ne okupantai o sajunginikai. Zinot sia nuostata . Tai oficiali musu politika. Musu isrinktos rinkimuose valdzios. Vadinasi sajungininkai. Taskas

Villsd

Dėjau aš ant jankių tankų ir jų pratybas. Būtų lietuviški karei lietuviški tankai džiaugsmas jimtų.o dabar esame okupuoti svetima armija Lietuvos teritorijoje. Nereike man aiškinti apie NATO 5 straipsnį, puikei žinom kaip Amerika laikosi susitarimų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS