Įstojusiems į geriausius universitetus – valstybės parama: laiko paraiškoms teikti liko visai nedaug | Diena.lt

ĮSTOJUSIEMS Į GERIAUSIUS UNIVERSITETUS – VALSTYBĖS PARAMA: LAIKO PARAIŠKOMS TEIKTI LIKO VISAI NEDAUG

  • 1

Studijuoti geriausiuose pasaulio universitetuose pasirinkę studentai kviečiami dalyvauti konkurse „Kitas100“ ir gauti valstybės paramą visam studijų laikotarpiui, ketvirtadienį paskelbė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Pasak ministerijos, studijas užbaigę konkurso laimėtojai įsipareigotų grįžti į Lietuvą ir savo žinias pritaikyti čia dirbant bent trejus metus.

„Paramą studijų kainai padengti gali gauti įstojusieji arba jau studijuojantieji aukštosiose mokyklose, patenkančiose tarp pirmųjų 20-ies bent viename iš trijų pasaulinių reitingų: Times Higher Education World University Rankings, QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities“, – rašoma ministerijos pranešime.

Vieno studento studijoms per metus gali būti skiriama iki 45,65 tūkst. eurų.

Konkursui pateiktas paraiškas vertins komisija, sudaryta iš Vyriausybės kanceliarijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Valstybinio studijų fondo, Lietuvos studentų sąjungos ir viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ atstovų.

Dokumentai konkursui priimami iki birželio 12 dienos.

Konkursas „Kitas100“ organizuojamas jau septintą kartą. Nuo konkurso pradžios parama skirta 132 studentams. Jie rinkosi geriausias pasaulio aukštąsias mokyklas JK, JAV, Nyderlanduose, Austrijoje, Šveicarijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje.

67 konkurso laureatai studijas jau užbaigė. Iš jų beveik 40 grįžę dirba Lietuvoje viešajame ir privačiame sektoriuje bei tarptautinėse organizacijose, o likusieji tęsia studijas aukštesnėje pakopoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kitas 10

Dazytos blondes universitete su kieno parama?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS