Įvertino naują reikalavimą renginiams po stogu: priprato prie kaukių, pripras ir prie respiratorių | Diena.lt

ĮVERTINO NAUJĄ REIKALAVIMĄ RENGINIAMS PO STOGU: PRIPRATO PRIE KAUKIŲ, PRIPRAS IR PRIE RESPIRATORIŲ

  • 52

Nuo pirmadienio uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose privalėsime dėvėti ne kaukes, o respiratorius. Kaip šią naujovę vertina lankytojai, teatrų atstovai ir renginių organizatoriai, aiškinosi LNK žurnalistai.

Pasibaigus spektakliui Vilniaus „Lėlės“ teatre iš salės pasipila žiūrovai. Visi suaugusieji – su kaukėmis, jas dėvi ir kai kurie vaikai.

Nuo pirmadieninio visi vyresni nei 6-erių, atėję į renginius po stogu, turės dėvėti ne žemesnio nei FFP2 lygio respiratorius.

„Viskas yra daroma tam, kad turėtume galimybę kvėpuoti ir laikyti sektorių atvirą net ir sudėtingoje situacijoje. Ir kas tikrai dabar kelia šiokių tokių klausimų, tai praeis kelios dienos ir mes turėsime visai kitokią pokalbių atmosferą “, – komentavo kultūros ministras Simonas Kairys.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Lankytojai neprieštarauja

Ką tik spektaklį su kaukėmis žiūrėję tėveliai dėl naujo reikalavimo neprieštarauja.

„Man atrodo, kad kaip ir su kaukėmis panašiai, tik didesnė apsauga. Kaip reikia, taip ir darysime“, – teigė žurnalistų kalbinta mama.

„Svarbiausia laikytis saugumo, tad kokie reikalavimai bus, tikriausiai jų ir laikysimės“, – jai antrino ir kita moteris.

„Su kauke sėdėti – jokių problemų nėra. Tai, manau, ir su respiratoriumi nebus“, – kalbėjo ir paklaustas tėvelis.

Dvejoja dėl sąmoningumo

Gatvėje kalbinti žmonės pokyčiams taip pat pritarė, tačiau yra ir dvejojančių.

„Manau, kad atsargumo priemonė netrukdytų, bet bus nepatogų“, – kitokią nuomonę išdėstė gatvėje kalbinta paauglė.

„Kaip ir reiktų, nes nauja variacija kyla. Gal ir būtų gerai, tik neaišku, kaip kiekvieni renginiai šią naujovę pritaikys. Nes būna, kad su kaukėmis ateina į renginį, tačiau vėliau jo metu jas nusiima“, – dvejones išreiškė dar vienas pašnekovas.

„Jei jau turime daugiau atvejų, kodėl gi ne“, – naujovei pritarė Vilniuje paklaustas vyras.

„Jei mūsų epidemiologai ir valdžia nusprendžia, tai be jokios abejonės reikia. Jau geriau nei uždaryti ir visiškai nevaikščioti į renginius“, – akcentavo dar viena vilnietė.

Pasiūlys užuomaršoms

O kol po spektaklio „Lėlės“ teatre dekoracijos dėliojamos į savo vietas, darbuotojai jau planuoja, kaip dirbs nuo pirmadienio. Sužinoję, kad galės priimti žiūrovus tik su respiratoriais, puolė ieškoti, kur jų nusipirkti. Nors jie brangesni nei kaukės, teatras ketina jų turėti atsargoje ir pasiūlyti, jei kuris nors žiūrovas ateitų be respiratoriaus.

„Nepatogumų nekils, nes ir mes, ir mūsų lankytojas yra įpratęs dėvėti kaukes. O tai, kad keičiasi kaukių tipas, nematau tame problemos“, – teigė „Lėlės“ teatro vadovas Vilmantas Juškėnas.

Jei tai tik respiratorių klausimas, o ne visiškas renginių uždraudimas, tai čia yra labai sveikintina.

Didelių priekaištų dėl naujo reikalavimo neturi ir renginių organizatoriai.

„Jei tik tokie sugriežtinimai, tai vertinu labai palankiai. Daryti kažką tikrai reikia, kad pagaliau baigtume su ta pandemija. Ir jei tai tik respiratorių klausimas, o ne visiškas renginių uždraudimas, tai čia yra labai sveikintina“, – kalbėjo renginių organizatorius Jogailai Morkūnas.

Anot J. Morkūno, žiūrovai priprato prie kaukių, pripras ir prie respiratorių.

Tiesa, kino teatrų lankytojai, nebijantys užsikrėsti, gali respiratorių išvengti. Kai valgai ar geri, neprivalai apsaugos priemone dengti burnos.

Anot kultūros ministro, uždrausti žiūrovams valgyti spragėsius, kol kas neketinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Anonimas

Gera tendencija iš pradžių kaukės,dabar respiratoriai po to aišku dujokaukės ir apsauginiai kostiumai.Sako-,kad tai labai padeda,gal nesiginčinu,bet žinau vieną kad tai labai padės finansiškai tą priemone parduodančiams.Kaip sakoma žiūrėk į ėsme-kam tai naudinga.

jaubimui

jaunimas kovokit už savo teisias dabar,po to bus per vélu.

VAIKSTAU BE KAUKIU ORO NEBIJAU

O BAILIAI NESIOKIT KA LIEPIA VALDZIA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS