Izoliacija siaučiant omikronui: kontrolės mažiau, bet bauda gali siekti ir 1,5 tūkst. eurų? | Diena.lt

IZOLIACIJA SIAUČIANT OMIKRONUI: KONTROLĖS MAŽIAU, BET BAUDA GALI SIEKTI IR 1,5 TŪKST. EURŲ?

  • 10

Kas dieną fiksuojant vidutiniškai po 10 tūkstančių naujų COVID-19 atvejų, šimtai tūkstančių žmonių privalo izoliuotis, informuoja LNK žinių tarnyba.

Turėję kontaktą su sergančiuoju – 7 dienoms, su simptomais – kiek skiria šeimos gydytojas.

Sukontroliuoti, ar visi sąžiningai laikosi izoliacijos tvarkos, nelengvas darbas. Apeliuojama į pačių besiizoliuojančių atsakomybę, dalį patikrina policija. LNK žinių tarnyba praneša, kad kontrolės šiuo metu – mažiau, bet baudos, taisyklių nesilaikantiems, tos pačios – gali siekti ir pusantro tūkstančio.

Koronavirusas Aušrinės šeimą izoliacijoje laiko jau beveik dvi savaites. Vyrui saviizoliacija jau baigėsi, jai ir dukrai tebesiręsia.

„Kai pirmą savaitę izoliacijoje buvo vyras, tai jo niekas netikrino, o dabar kai aš esu su dukra, tai man paskambino policininkas vieną rytą, na ir klausia, kaip saviizoliacija. Sakau, viskas gerai, ar reikia pro langą pamojuoti? Ne, sako, tikriname taip, telefonu“, – žurnalistams pasakojo vilnietė Aušrinė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Prieš metus, kai susirgimų buvo dešimtis kartų mažiau, bet izoliacijos tvarka gerokai griežtesnė, policijos pareigūnai užsukdavo ir į namus. Tikrindavo ir viešosios tvarkos pareigūnai, o mažesniuose miestuose, rajonuose tikrinimo funkcija užkrauta ir ant seniūnų pečių.

Dabar turėję kontaktą su sergančiuoju privalo izoliuotis 7 dienoms, o sergantiesiems su simptomais izoliacijos trukmę nustato šeimos gydytojas. Dabar kai susirgimų per parą vidutiniškai 10 tūkst., vien sergančiųjų saviizoliacijoje arti 100 tūkst.

„Faktas, kad patikrinti visų asmenų, esančių saviizoliacijoje dabar neįmanoma, nes jų yra tūkstančiai“, – kalbėjo policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Praėjusią savaitę pagal turimus sąrašus ir skundus policija patikrino beveik 3 tūkst. žmonių, surašė du protokolus. Savivaldybių atstovai, kurie irgi gali tikrinti besiizoliuojančius žmones, patikrino per tūkstantį, kelis įspėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Q

norintiems baudas galėtu keisti i cype , daugelis norėtu ramiai pagyventi

Nu

Pasaulio globalistai paleido si zaidima o lietuva visada nori buti pirma ir uzsizaide per daug.

Kirminas

Durniu laivas plaukiai.O fokusas durnizmo tame kad jus sveika gydot.Taip buvo su manim zmona serga as guliu salia lovoje ir taip 7 dienas tai darau nes mao testas neigemas,o po to einu y darba jai sirgciau pats pagalbos prasyciau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS